Петима са задържани за притежаване на наркотични вещества в Перник

Снимка: МВР

Иззети са около 20 грама различни видове наркотици, 131 грама вещество за примеси и електронна везна

Петима са задържани за притежаване на наркотични вещества в Перник. Акциите са проведени вчера от служители на сектор „Противодействие на криминалната престъпност“ при ОДМВР – Перник и колегите им от Първо и Второ РУ. От апартамент на улица „Вардар“ са иззети около 10 гр. метадон; 131 грама бяло прахообразно вещество, което най-вероятно е използвано за примеси и електронна везна. Задържан е обитателя на жилището, 40-годишен мъж с постоянен адрес с. Люлин.  При направения му личен обиск, у него открито и иззето пликче с бяло прахообразно вещество и тегло 0, 63 грама, реагирало на метамфетамин при полевия тест.

В пернишкия кв. „Тева“ е проверен 36-годишен, който при вида на полицаите и в момента на задържането му изхвърлил пликче с бяло кристално вещество, реагирало на амфетамин при полеви наркотест. Теглото на наркотичното вещество е 5, 16 грама.

На ул. „Лом“ криминалисти задържали 18-годишен младеж. В джоба му е открито и иззето топче, съдържащо суха зелена листна маса, индикирала на марихуана след полевия тест. По-късно е претърсено мазе в блока където живее задържания. Там са открити и иззети 6 топчета марихуана с тегло около 1, 4 грама. Цигара марихуана е открита до 18-годишен, който седял на пейка в пернишкия кв. „Изток“. Мястото било добре прикрито зад жилищен блок.

На пътя София – Кюстендил, в района на гр. Перник е проверен лек автомобил Ситроен „Ксара“, управляван от 28-годишна перничанка. До предната седалка на колата е намерено топче, съдържащо бяло прахообразно вещество с тегло 0, 6 грама. Тестът установил наличието на амфетамин. След личен обиск на жената са намерени и иззети още две пликчета с бяло прахообразно вещество.

Мъжете са задържани за 24 часа с полицейски заповеди, а жената след разпит е освободена. Започнати са бързи производства по чл. 354 „а“, ал. 3 от Наказателния кодекс и действията по разследванията продължават под ръководството на Районна прокуратура – Перник.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода ae5

FACEBOOK