Наложено наказание на чужд гражданин, незаконно превозвал 5 000 литра оцетен анхидрид

Снимка: Infomreja.bg, архив

Окръжна прокуратура – София постигна споразумение със защитата на обвиняемия М.К. – гражданин на Босна и Херцеговина, задържан на 02.08. от митнически служители за незаконен превоз на пет хиляди литра оцетен анхидрид.

Управляваният от чужденеца товарен автомобил, състоящ се от влекач и полуремарке, по документи превозвал 32 палета соларни панели от хърватска фирма за получател в Турция.

При влизане в България през ГКПП-Калотина камионът бил подложен на щателна проверка, която установила, че между соларните панели се превозват и пет пластмасови контейнера. Съдовете, с вместимост 1000 литра всеки, били пълни с безцветна течност с остър мирис на оцет. При лабораторния анализ на взетите проби било констатирано, че намереното вещество е оцетен анхидрид, представляващ прекурсор за производство на наркотични вещества. Общата стойност на контрабандната стока възлиза на 9 250 лв.

Съдът е одобрил сключеното споразумение, с което на М.К. е наложено наказание от две години „лишаване от свобода“ с изпитателен петгодишен срок, глоба в размер на 50 000 лв.

Използваното за извършване на престъплението полуремарке марка „Schmitz“ е отнето в полза на държавата, а предметът на контрабандата е предаден за унищожаване.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xa

FACEBOOK