Министър Кралев награди победителите в Регата Порт Варна 2017

Снимка: личен архив

Министърът на младежта и спорта Красен Кралев награди победителите в 42-то издание на Регата Порт Варна 2017 за деца и юноши, за класовете Оптимист, Лазер 4.7 и 420. Организатор на събитието е "Яхт клуб Кап. Г. Георгиев - Порт Варна", а тазгодишното издание на регатата, както и всички други състезания, организирани от клуба през 2017 година са посветени на 40-та годишнина от обиколката на света на кап. Георги Георгиев.

„Ветроходството е най-варненският спорт, а тази година е много важна, защото честваме 40 години от околосветската обиколка на един от символите на Варна и българското ветроходство - капитан Георги Георгиев. Пожелавам на всички участници много здраве, да обичат винаги морето и да помнят кап. Георги Георгиев, който освен легендарен спортист, е и една от най-големите български фигури през ХХ век. Огромно благодаря на състезателите и треньорите и респект към всички родители, които учат децата си на любов към спорта.“, каза министър Кралев.

В регатата участваха състезатели от 10 български ветроходни клуба. Състезанието се проведе със съдействието на Община Варна, "Пристанище Варна ЕАД" и други.

 

 

Снимка: личен архив
Снимка: личен архив
Снимка: личен архив

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода sj2

FACEBOOK