Наградиха победителите в тазгодишното издание на "Месец на фотографията"

Снимки: Община Благоевград

Наградиха победителите в тазгодишното издание на „Месец на фотографията“ – 2017 г. Във фоайето на Община Благоевград бяха подредени снимки на различни местни фотографи, които успяха да покажат света през своя поглед, именно чрез обектива.

Тазгодишния конкурс беше под наслов „Контрасти“, каквото бе и заглавието на изложбата. Надпреварата е предимно за ученици и студенти. Тази година победителите бяха отличени с грамоти и награди. 

Първо място спечели Атанас Багашев. Той получи грамота и награда фотоапарат. Второ място бе за Василия Мадолева, която също получи награда апарат. На трето място се подреди Йоана Джельова, която спечели фото чанта. Наградата на кмета бе спечелена от Николай Йовчев, който си тръгна с фото статив. В категорията принос за фотографията „Годишен преглед на фотографското изкуство“ 2017  бяха раздадени две награди - памет за професионален фотоапарат.

Всички награди бяха осигурени от Община Благоевград. Участниците тази година бяха над 80, като част от тях не са от Благоевград, но са представили своя поглед върху  града. 

Инициативата е най-мащабното по рода си мероприятие и се провежда в цялата страна. То е под егидата на Фотографска академия „Янка Кюркчиева“. Община Благоевград и Съюзът на благоевградските фотографи за четвърта поредна година организират фотоконкурс „Благоевград през погледа на младия фотограф“. Инициативата за конкурса, който се наложи в културната програма на общината и се превърна в традиционен, е на кмета д-р Атанас Камбитов и се осъществява с подкрепата на Сдружението на благоевградските фотографи. 

Целта на фотоконкурса е да предизвика интерес у младите хора да откриват и изследват заобикалящата ги среда и да изявяват творческите си заложби. Разкрива се красотата на града, както и интересните моменти от ежедневието на неговите жители и гости. Конкурсът се стреми към стимулиране  и насърчаване най-вече на творческото общество от млади фотографи. 

Всеки следващ конкурс ще бъде насочен към конкретна научна област (история, география, биология и т.н.). Конкурсът се провежда за четвърта поредна година и е под патронажа на кмета на община Благоевград д-р Атанас Камбитов.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 9kd