Топъл обяд за хора в нужда от община Кресна

Снимка: Infomreja.bg

От 1 май 2020 г. до 19 юни 2020 г. в община Кресна ще се изпълнява проектът

От 1 май 2020 г. до 19 юни 2020 г. в община Кресна ще се изпълнява проект "Целево подпомагане с топъл обяд в община Кресна" по програма "ТОПЪЛ ОБЯД У ДОМА В УСЛОВИЯТА НА ИЗВЪНРЕДНА СИТУАЦИЯ-2020 г.", финансирана от Агенция за социално подпомагане (съкр. АСП).
 
От АСП целят с програмата да осигурят приготвяне и доставка на топъл обяд до дома в подкрепа на уязвими граждани, които поради бедност и продължителна социална изолация, в условията на обявената извънредна ситуация, произтичаща от необходимостта от ограничаване на разпространението на COVID-19 са в затруднение да осигурят сами прехраната си.
 
Целевите групи по Програмата са:
• Лица с ниски доходи, под линията на бедност, определена за страната, за времето, в което са поставени под задължителна карантина;
• Уязвими лица, в това число и възрастни над 65 години, без доходи или с доход под линията на бедност, определена за страната, които живеят сами и нямат близки, които да се грижат за тях и в условията на извънредното положение, обявено за страната не са в състояние да си осигурят прехраната;
• Лица, кои поради възрастта си, поради трайно увреждане или в резултат от заболяване не могат да се самообслужват и не могат да осигурят сами или с помощта на близките си своите ежедневни потребности от храна.
 
В община Кресна от програмата "ТОПЪЛ ОБЯД У ДОМА В УСЛОВИЯТА НА ИЗВЪНРЕДНА СИТУАЦИЯ-2020 г.", финансирана от Агенция за социално подпомагане ще се възползват 100 лица от посочените целеви групи.
 
 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода l9n

FACEBOOK