Кметът на Банско обсъди с ректора на ВУТП създаването на образователен клъстер

Снимки: Община Банско

Проф. Темелкова горещо подкрепи идеята и се ангажира да посредничи на община Банско

По покана на кмета на общината Иван Кадев, на работна среща в Банско беше ректорът на Висшето училище по телекомуникации и пощи проф. Миглена Темелкова. В разговора участваха още секретарят на общината Иван Докторов и г-н Стефан Радонов.

Тази среща е поредната от серията подобни контакти, които Иван Кадев инициира с ректори на висши училища и университети в България. Той представи пред проф. Темелкова идеята си, съвместно с висши уилища и универистети, в Банско да бъде създаден образователен клъстер.

В конкретния случай поканата към ВУТП е отправена заради потенциала на Банско като материална база, профилирани средни училища, технологично производство и развиващ се активно сектор на споделените работни места.

Кметът Кадев аргументира идеята за научно-практически образователен център с необходимостта да се разчупи стереотипа, че единственият бизнес в Банско е туризмът.

Проф. Темелкова горещо подкрепи идеята и се ангажира да посредничи на община Банско за организиране на срещи с представители на високотехнологичния бизнес в България, които да насочат инвестиционнен интерес към Банско.

Договорено беше организиране на работна среща в разширен състав, на която да бъде изработена концепцията за научно практическия образователен клъстер.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 9kd

FACEBOOK