Топ приложения на алое вера

Снимка: pixabay

Алое Вера е разстение пълно с витамини и противовъзпалителни свойства, които могат да направят всичко, от цялостното здраве на организма ви до ухапвания от насекоми и блясък на косата.

Гелът от алое вера е богат на антиоксиданти, наречени полифеноли, които са полезни за цялостното здраве, предпазват от рак и сърдечно-съдови заболявания и инхибират растежа на вредни бактерии.

Може да помогне за понижаване на кръвната захар при хора с диабет, а проучванията показват също, че поддържа оралното здраве на човек. Най-добре се съчетава в напитки, но може да го използвате и при направа на десерти.

Гелът има и множество приложения извън кухнята.

  1. При ухапвания от насекоми - Неговите противовъзпалителни свойства могат да облекчат сърбежа, да ви предпазят от надраскване и да намалят подуването.
  2. За премахване на грим - Смесете мицеларна вода и гел от алое вера. Ще хидратирате и направите вашата кожа по-млада и сияйна.
  3. Премахва мехури от изгаряния- намалява зачервяването и подуването, благодарение на противовъзпалителни свойства. След като се появи мехур, продължете да прилагате, за да поддържате кожата влажна за бързото оздравяване.
  4. Слънчеви изгаряния - Полагането върху изгорялата кожа може да бъде една от най-известните употреби на алое вера.
  5. Овлажняване на кожата - Алое вера е чудесен овлажнител за цялото тяло, но е особено приятен за лицето ви, защото не оставя кожата мазна. Но внимавайте да не прекалявате - това е също така и естествен ексфолиант, така че използването му твърде често може да раздразни кожата ви и да я направи по-суха.
  6. Против акне - Звучи почти прекалено добре, за да е истина, но алое вера може да ви помогне да се отървете от обрив. Той премахва възпалението, за да намали зачервяването, докато антибактериалните му свойства се борят с бактериите.
  7. Против пърхот - облекчаване на себореен дерматит - често срещано състояние, което причинява пърхот.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода l9n

FACEBOOK