Топ криминалист от Сливен е отличен с второ място в 27-ото издание на „Полицай на годината”

Снимки: ОДМВР-Сливен

През 2019 г. Тихомир Димов е удостоен с приза "Полицай за месец май" на ОДМВР-Сливен

Днес МВР награди най-добрите полицаи за 2020 година. Церемонията се състоя в Академията на МВР при спазване на всички противоепидемични мерки.

Министърът на вътрешните работи Христо Терзийски връчи колективни и индивидуални награди на отличилите се през годината полицейски служители, показали професионализъм, инициатива и допринесли за разкриване на едни от най-тежките престъпления и за повишаване авторитета на полицейската професия.  

Тихомир Димов инспектор в сектор „Противодействие на криминалната престъпност” към ОДМВР-Сливен е втори в страната. Той получава отличието за своя съществен принос в разкриване на убийството на земеделски производител, разтърсило Сливен в края на месец юли.

Димов е на 33 години, започва  работа в системата на МВР през 2013 година в участък „Градец”, неговата кариера продължава в РУ- Сливен и към момента е инспектор в сектора за тежки криминални престъпления към Областната дирекция.

Многократно е награждаван. През 2019 година е удостоен с приза „Полицай за месец май” на ОДМВР-Сливен.

Първо място и приза „Полицай на годината” 2020 получи Момчил Тошков от охранителната полиция към АЕЦ „Козлодуй”, трети е Димитър Павлов от ОДМВР-Пловдив. Колективни награди получават спецполицаите от СДВР, Гранична полиция в Драгоман, сектор Наркотици към ГДБП и патрулните полицаи от София.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода l9n

FACEBOOK