Топ 10 при цветовете за входни врати

Обикновено някои цветове носят определена символика

От всички врати в дома Ви, външната е първата, която гостите Ви ще видят, затова трябва да изберете правилния цвят. Обикновено някои цветове носят определена символика. Освен това трябва да е добре съчетана с цвета на външните стени. Разбира се, аналогични са правилата и за цветовете на избраните интериорни врати.

Оранжево

Този цвят често се свързва с есента, морковите, тиквите. Той е често се избира от хората, колебаещи се между червено и жълто. Освен това, оранжевото е цвета, който са носели будистките монаси през 5-ти век.

Жълто

Жълтото е много свеж цитрусов цвят. Това е чудесен начин да покажете, че домът ви е пълен с енергия. В Китай и други части на Далечния Изток този цвят носи огромно историческо и културно значение. Обикновено се свързва със знаците за опасност, но може да е чудесен начин да накарате къщата ви да се отличава от съседските.

Розово

Това е цвят, който наистина ще отличи къщата ви от останалите. В Япония е често асоциирано с пролетта заради черешовите цветове, но на запад се свързва с романтика и сладост.

Наистина е странен цвят за врата и заради това е рядко избиран.

Синьо

Синьото е популярен цвят, защото е често срещан в природата- небето, морето, които имат успокояващ ефект. Разбира се имате и голям избор, защото повечето нюанси на синьото са наистина красиви и няма значение кой точно ще изберете. Някои хора дори смятат, че синия цвят на вратата може да им донесе късмет.

Зелено

Това е следващият много популярен цвят. Това е цвета на живота. Също така има важно религиозно значение в исляма, защото това е цвета, в който са дрехите, носени в рая.

Разбира се, има и друга причина, за да бъде избиран този цвят. Той е свързван с добро здраве и сигурност.

Има много разнообразни цветове, от които можете да избирате и с които да покажете своята уникалност.

Червено

Червеното е огнен цват и е идеален за хората, които искат да добавят малко цвят към дома си, особено ако останалите цветове са по- неутрални.

Цветът има особено голямо значение за китайците, за които червената врата означава светилище и просперитет. От там идва и китайската традиция - на китайската нова година да боядисват врата в червено.

Сиво

Също популярен цвят. Може да си мислите, че сивата врата ще бъде скучна, но понякога това е малкото нещо, което ви е нужно за да изпъкнат останалите цветове, които битуват в къщата ви. Сивият цвят ще наблегне визуално на формите на вратата, вместо на самия цвят.

Нюансите, от които можете да изберете също не са никак малко и можете да изберете точния цвят, за вашата къща.

Черно

Когато става въпрос за външна врата, повечето избираме цвят, който ще си отива с всичко. Този цвят и следващите два са най- популярните от всички останали. Това е цвета на силата, авторитета, тъмнината. Идеален цвят за хората, предпочитащи минималистична визия.

Ако искате да я поразчупите малко, може да добавите прозорчета, но ако искате този твърд вид, е добре да изберете врата от масивна дървесина.

Бяло

Това е цвета на чистотата, мира и целомъдрието.

Кафяво

За този популярен цвят може дори и да не ви се наложи да боядисвате, а можете да изберете врата от масивна дървесина, която просто да бъде добре направена и да показва естествената красота на дървото.

Ясно е, че каквато и врата да си изберете, тя ще покаже вашата индивидуалност и стил.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода l9n

FACEBOOK