Танцьори от ЮЗУ представят спектакъла „Жарко слънце“

Снимка: ЮЗУ

На 25 октомври 2018 г. (четвъртък) от 19:00 ч. в зала „Яворов“ студенти от специалност „Съвременна хореография в Югозападния университет „Неофит Рилски“, с ръководител проф. д.изк. Анелия Янева, ще представят танцовия спектакъл „Жарко слънце“. Събитието е част от програмата на единадесетото издание на Националния студентски фестивал на изкуствата.

Представлението ще бъде разделено на 3 модула: „Жарко слънце“, „Мозайки“ и „Хип-хоп настроение“.

Гостите ще имат възможност да видят характерния испански танц, миниатюри – постановки на студенти, които ще демонстрират своето виждане за съвременна хореография.

В програмата на спектакъла ще преобладават модерните танци, хип-хоп и брейк изпълненията, както и комични съпоставки между класически и модерен танц.

Специален гост на танцовия спектакъл ще бъде премиер-солистът на балет „Арабеск“ – Чан Тхе Чунг, който ще представи свои хореографии и изпълнения. Участие в спектакъла ще вземат танцьорите от танцовите клубове в Дупница – „Dance Machine”, „Abraks” и „Funky beat-Емо“. Танцови умения ще покажат и възпитаниците на Общински детски комплекс – Петрич, които ще танцуват кей-поп. За поредна година в програмата ще участват и студенти от специалност „Актьорско майсторство за драматичен театър“.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода ae5

FACEBOOK