Тони Димитрова и Наум Петрески пеят на "Попови ливади" за 111 г. от Илинден

снимка: infomreja.bg, архив

За поредна година стотици жители от Неврокопския край и цялата страна ще се съберат на 2 август в местността „Попови ливади" край Гоце Делчев, за да отбележат 111 години от Илинденско-Преображенското въстание.

Пред паметника на Гоце Делчев слово за светлата годишнина и участниците и героите във въстанието ще изнесе проф. Андрей Пантев.

Заупокойна молитва за загиналите в Илинденската епопея и молебен за здраве ще отслужи Неврокопският митрополит Серафим в съслужение с местни свещеници.

За поредна година депутати, представители на партии и институции и много граждани ще се поклонят пред паметника на легендарния войвода и ще поднесат в знак на признателност венци и цветя.

Организаторът на честването - Община Гоце Делчев, и тази година се е погрижил съборът на "Попови ливади" да бъде наситен с много музика и празнично настроение.

Според програмата гост изпълнители ще бъдат Тони Димитрова, Наум Петрески и македонският ансамбъл „Тоска”, както и цяла плеяда от местни талантливи изпълнители и музиканти – Боряна Карпузова, Георги Жбантов, Ирина Паскалева, Мария Христова, Васко Пиргов, Иван Арнаудов и други.

 

КОМЕНТАРИ

nnm00:18 - 23.07.2014
там трябва да доидат и ахмет башев и дпс както и всичките помачета натоварени в автобуси и камиони и да поднесат цветя и венци на ГЕРОИТЕ ОТ ИЛИНДЕНСКОТО ВЪСТАНИЕ“
Код за сигурност, въведете кода 2cn

FACEBOOK