Томов: За мен са гласували 18 000 жители, заради тях ще се кандидатирам отново

Снимка: Infomreja.bg

Кметът Томов коментира думите на Камбитов като "много ниско ниво"

За мен като кандидат-кмет са гласували 18 000 жители на общината и смея да кажа, че това са чисти гласове, така че аз съм длъжен заради тях и заради Общината, заради работата досега, ще се кандидатирам.

Това заяви на пресконференция официално кметът на Благоевград – Румен  Томов, който коментира думите на предшественика му Ананас Камбитов, написани по адрес на кмета по-рано днес.

Относно евентуалните избори за кмет, Томов каза:

Всичко е в божиите ръце, ние ще обжалваме решението на АС – Благоевград. Вярвам в мъдростта на българския съд и това, че трима съдии мислят по-добре от един. Не усещам инструментариум на централната власт. Ако решението е негативно, отиваме на избори. Ако има избори, Общината ще продължи да работи с екипа до тук, така че каквото сабя покаже.

Томов сподели, че има напрежение между Общината и Областната управа с губернатор Бисер Михайлов, който е от ГЕРБ.

Относно думите на Камбитов, в който той определя казуса с фирмата на Томов като „грешка на селски кмет“, Томов отговори:

Това е ниво.

Високо, допълни заместникът му Попвасилев.

Това е ниво, каза отново Томов.

Много високо, отвърна Попвасилев.

Такива квалификации не заслужават коментар.

Относно фестивала „Франкофоли“, който стана ясно, че ще се провежда в София, Томов каза:

„Този фестивал за мен е бил подготовка на частен бизнес с обществени средства, мисля аз. Когато мислиш на Общината, никога не би си позволил да харчиш такива суми и накрая, когато изгубиш изборите, да си прехвърлиш всичко в София, защото си свикнал да го организираш.“

Моето ниво не е такова, категоричен бе кметът.

„Човек, когато загуби, трябва да има достойнство да губи. Когато си докарал града до просешка тояга, когато за 8 години не си открил нито едно работно място, като си изгонил инвеститорите, трябва да си вземеш шапката, да се наведеш и да си ходиш тихо и кротко, за да не те мислят повече хората“, обяви Томов.

Това ниво е изключително ниско, мислех този човек за интелигентен.

Запитан дали е имал разговор с Камбитов по казуса, Томов каза:

С Камбитов съм имал единствен разговор в живота си и той беше при победата. Той звънна и ме попита как искам да протече процедурата по предаването на ключа.

На церемонията, припомня ИНФОМРЕЖА, екскметът не присъства.

Човек може да се обиди, когато… нивото е по-високо, завърши коментара си Томов.

Припомняме, че:

 

Тази сутрин Томов даде интервю пред бТВ, в което зави, че ще обжалва решението на Административния съд за връщане на преписката на ОИК за отказ от прекратяване правомощията на кмета, заради три нарушения на Закона за местното самоуправление.

Настоящият кмет зави в ефир още, че според него не се очакват нови кметски избори в града и припомни за финансовата ситуация на Общината.

След това изявление, Атанас Камбитов също се включи онлайн и сподели позицията си във фейсбук като бе категоричен, че избори ще има.

За 8 години не съм си позволил да коментирам моите предшественици, досега не съм коментирал и моя наследник. Днес гледах интервюто му по една от националните телевизии и съм потресен от това, което видях. Видях посредственост, смешни оправдания, откровени лъжи и крещяща некомпетентност.
Този човек не разбира какво говори, не знае какво прави и как да го направи, коментира Камбитов.

В написаното в поста той е убеден, че ВАС ще потвърди решението на АС – Благоевград, и ще има нови избори.

Единствено и само заради грешката на кмета – много, много елементарна, присъща за кмет на село, пише екскмтът, чиито родители са от село Падеш.

Останалата част от публикацията, споделяме с вас без редакторска намеса:

2. Сигурно ще има сериозни корекции по проектите по Оперативните програми, но не защото не са направени както трябва, а защото в момента нищо не се прави. Явно не знаят как, а има крайни срокове. Пример е подлеза при „Грамада“ не се строи, грамаждани няма да имат подлез, а Общината подлежи на санкции. Има ред други примери. Ще припомня само, че ние реализирахме десетки проекти за близо 300 млн. лева и никога не сме имали подобни проблеми.
3. Нещо, което упорито се избягва като тема – ще има криза с боклука и проблеми с проектите с депото. Тук сътвориха такъв батак, който много скоро ще лъсне.
4. За да бъде „Франкофоли“ в София , заслугата е изцяло на новия екип.
5. Колкото до глупостите за лоша финансова дисциплина, има десетки одити от Сметната палата. Между другото това е институцията, която проверява и оценява, и Община Благоевград винаги е била за пример с много високи оценки.
6. Сигналите за „Франкофоли“- преди да пуснете поредния балон, с цел отклоняване вниманието на гражданите е хубаво да знаете, че досега имаше дестина такива сигнали. И фестивалът е проверен от всички възможни институции . Това е поредният балон, който ще се спука, за пример - решението на КПКОНПИ от вчера.
Така че дерзайте, само че това няма да върне фестивала!

В завършек Камбитов заявява: Накрая, Благоевград, стягайте се за избори! Този път направете разумен, информиран и отговорен избор. Изберете човек, който знае, може и ще работи за Благоевград с поглед напред. Бог да пази Благоевград!

 

 

КОМЕНТАРИ

Безмозъчни19:57 - 24.01.2020
Когато Неделчо се оказа в същата ситуация, със същото обвинение и то след години управление, напълно запознат, че това е незаконно никой не реагира по никакъв начин. И сега същият този пуска жалби за нещо, в което и той е обвинен хахах... Града е в потресаващо състояние, вече няма хора... Сега очаквате Томов да направи чудеса за един ден с магическа пръчка и се оплаквате..... Гадно племе българско, смешно и жалко:)
Гроб19:39 - 24.01.2020
Пълна продия сте Гробари хаххахах
Ниво17:15 - 24.01.2020
Ниво , за какво ниво говориш, ти нямаш ниво, ти си черта на земята ....
Код за сигурност, въведете кода l9n

FACEBOOK