Томов: Управлението на един град не свършва с мандата на един кмет (ВИДЕО)

Снимка: Infomreja.bg

Тази сутрин ИНФОМРЕЖА направи официално първото си интервю с новия кмет

С убедителна разлика независимият кандидат, подкрепен от множество партии, Румен Томов е новият кмет на Благоевград. За това говорят 100-процентовите обработени резултати, сочени от ЦИК. 16% делят Томов и досегашният двумандатен градоначалник Атанас Камбитов.

Тази сутрин ИНФОМРЕЖА направи официално първото си интервю с новия кмет след вчерашните бурни страсти – вихрещи се и в двата лагера – на победителите и победените.

В града нескрито цареше еуфория след като станаха ясни и първите резултати, а разликата в процентите от 9% към 20 ч. снощи се покачиха почти двойно.

Извадка от социологическите агенции сочи също, че Камбитов е подкрепен от лица със средно образование и по-нисък жизнен статус.

Румен Томов успя да спечели подкрепата на много граждани не само заради явното отричане на Камбитов, а и заради „хванатия пулс на обществото“. Томов пребори противника си с кампания, насочена не съм проектите, а към хората.

След вчерашното изявление, направено от Борисов, как бихте коментирали думите на премиера, че би подкрепил всички кметове, независимо от тяхната политическа насоченост?

Разбира се, че приемам подобна подкрепа, всеки кмет би трябвало да работи с правителството. Аз благодаря от мое има и от името на жителите на Благоевград за тази изразена подкрепа. Ние трябва да работим, независимо кой от коя политическа партия е, трябва да работим за благото на хората.

Ще има ли „чистки“ в Общината?

Аз съм независим кандидат – независим от подкрепата на БСП и от 6-те политически партии, подкрепили ме на втори тур.

Аз ще бъда равно отдалечен от всички партии. За мен е важно хората да са професионалисти в областта, в която работят. Ако те се справят добре, няма значение от коя политическа партия са, какви са им пристрастията.

Много е важно хората да се освободят от страха, нагнетяван в годините – да бъдат уволнени, ако изразят различно мнение, или ако се противопоставят на решение на ОбС.

Страхът ли бе основният противник, който изигра лоша шега на г-н Камбитов?

В срещите ми в предизборната кампания с гражданите установих именно това. Хората се притесняват. Първо трябва да се почувстват свободни.

В изявлението си снощи Камбитов заяви, че има множество недовършени проекти, които стоят зад гърба му, и се надява Вие да успеете да се справите.

Управлението на един град не свършва с мандата на един кмет. Всеки кмет осъществява определени проекти, други остават за доразвиване, така че не би трябвало да има такъв проблем.

Надпартийно ли ще управлението Ви?

Моето управление ще бъде насочено към жителите на община Благоевград – те да имат по-добри доходи, по-добра бизнес среда, по-чист въздух и образование, което да е насочено към професионалното утвърждаване на младите хора.

Какво бихте пожелали на себе си и на екипа, който ще сформирате?

Ще им кажа, че трябва да работят много усилено, защото има много проблеми за решаване. Само с един добър екип и прозрачни процедури при управлението и консултации с гражданите, чрез допитвания и референдуми по основни въпроси, би трябвало да се решат проблемите на града.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xf

FACEBOOK