Председателят на студентските съвети в България се срещна с ръководството на ЮЗУ

Снимка: ЮЗУ

Срещата се проведе в сградата на Ректората

Заместник-ректорите на Югозападния университет „Неофит Рилски“ проф. д.изк. Йордан Гошев, доц. д-р Иванка Станкова и доц. д-р Ицка Дерижан се срещнаха с ръководството на Националното представителство на студентските съвети (НПСС). 

Основните въпроси поставени от председателя на НПСС Даниел Парушев (УНСС), заместник-председателя Лидия Даскалова (СУ „Св. Климент Охридски“), Нора Ангелова (ХТМУ) и Стоян Иванов (Колеж по туризъм в Благоевград) бяха свързани с обучението от дистанция по време на пандемия, студентските общежития, както и с провеждането на семестриалните и държавните изпити в Югозападния университет „Неофит Рилски“. 

Въпроси и препоръки отправиха също председателят и заместник-председателите на Студентския съвет на ЮЗУ „Неофит Рилски“ – Али Мисанков, Иван Лесов и Емил Терзиев. 

Заместник-ректорът по образователните дейности доц. д-р Ицка Дерижан отбеляза, че ръководството на университета е изключително удовлетворено от усилията и работата на студентите. Тя подчерта, че процесът на обучение в условията на електронно обучение е бил двустранен, за което заслуга имат както студентите, така и преподавателите. 

„За радост, когато обявиха извънредното положение, в университета вече имаше три платформи, които работеха. Те бяха базата, върху която ние успяхме да се настроим бързо за обучението от дистанция“, отбеляза още доц. Дерижан. 

Заместник-ректорът по научноизследователската работа и докторантското развитие доц. д-р Иванка Станкова сподели, че за студентите, които се обучават в специалности като „Химия“ и „Медицинска химия“ лабораторните упражнения са изключително важни, затова те няма да бъдат пропуснати, а ще се проведат през месец септември. 

По време на срещата ръководството на университета отбеляза още, че за улеснение на кандидат-студентите конкурсните изпити се провеждат онлайн, по същия начин ще се осъществят и семестриалните изпити, присъствени ще бъдат само държавните изпити. 

Лидия Даскалова от Софийския университет и Нора Ангелова от ХТМУ споделиха, че са впечатлени от материалната база на Югозападния университет. 

Председателят на НПСС Даниел Парушев отбеляза, че отзивите за специалност „Право“ в ЮЗУ „Неофит Рилски“ са много добри и отправи въпроси към ръководството, свързани с приема в специалността, провеждането на семестриалните и държавните изпити. Той поздрави и Студентския съвет на ЮЗУ „Неофит Рилски“ за активната работа. 

Доц. д-р Иванка Станкова благодари на представителите на Националното представителство на студентските съвети и отправи покана към тях за следваща среща, на която да бъдат обсъдени добри практики от различните висши училища в страната. 

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода ae5

FACEBOOK