Томов: ОбС заблуди обществеността, няма 3-дневен срок за избор на временен кмет

Снимка: Infomreja.bg

Ние работихме 2 месеца без председател на ОбС, докато го изберем, за да направим всичко възможно да е точно този, който е сега, категоричен бе Томов

Аз съм реално изпълняващият длъжността кмет на община Благоевград по решение на Административния съд, заяви в предаването "Тази сутрин" Румен Томов.

Според Томов ОбС е заблудил обществеността, че има 3-днвен срок за избор на вр. и. д. кмет, срок - определен от ОИК. Решението на ОИК влиза след 3 дни, но за да има обжалване в този период, каза Томов.

ОбС бе подведен, въпреки че ние бяхме искане да се отложи сесията, заяви Томов.

Според кмета АС по подобни преписки се произнася за 24 часа, така че нямало общината да попадне във вакуум.

Ние работихме 2 месеца без председател на ОбС, докато го изберем, за да направим всичко възможно да е точно този, който е сега, категоричен бе Томов.

По закон аз управлявам община Благоевград в момента, каза кметът.

"По закон аз разписвам документите, от юридическа гледна точка нямаме проблем, имаме от политическа", каза Румен Томов.

„Винаги съм твърдял, че действията ми са добронамерени и не съм бил в разрез със ЗМСМА. Не виждам какво е толкова голямо, ако има такова нарушение, коя е силата, с която съда да отмени вота на едно общество.“

Томов каза, че няма конфликт на интереси, но пък два състава на ВАС взима две различни решения – единият сезира КС, другият – отстранява кмета.

Ние вървим 30 г. назад. След 30 г. стигнахме нивото един състав да премахне мажоритарния вот на жителите на една община без да има конфликт на интереси, обясни Томов.

Процесът по заличаване на фирмата е свързан с много институции и ако някой е бил недобросъвестен служител в институциите, то той винаги е бил могъл да забави процеса по закриване на фирмата, завърши Томов.

Днес в Административния съд в Благоевград продължава делото по казуса с кмета на Благоевград.

 

КОМЕНТАРИ

33308:33 - 17.05.2020
прав е господина отразил малка част от престъплениятя, дори фирмите със който се опитва да лавира този там посочения ленко да са нормални то той няма права съгласно зпб да придобива рудници във определения му физически блок върху земеделски земи, военни обекти, исторически паметници на културата, защитени със закон територий , да измества коритата на значими реки и басейни и да влиза във действащ участък на друга сродна фирма която вече е в процедура на проучване какъвто е неговия случай участък бистрица за същото богатство е инкриминирано като престъпление и то от висок мащаб, за всички тези закононарушения за милиарди няма наказан престъпник а цялата гилдия от горски шефове, 112, мвр, прокуратура, съд, басейнова дирекция и особено личността дамян дамянов който всекидневно рони престижа на горската система със изявите си ,,всички помним"и как той унищожи един негов горски ( защото се опита да ги разобличи) беше отрязъл във частното две джанки и две череши а го показваше по медийте на някакви бандитски джипове че краде трупи , 25 повече от гнусни статий имаше, платени лично от него , което красноречиво говори че планът РАН и ЪТ е вече към своя край , българия трябва да бъде ликвидирана (и то от нейните си хора предатели алчни за пари и власт) и тази територия да стане военен полигон между двете световни сили. с продължение..........
тони торпедото21:23 - 15.05.2020
защо този тип камбитов се занимава със томов ,бил закъснял да си закрие фирмата със13 дни, голям праз, защо томов не проследи човека на камбитов във сатовча, нанесъл щети на екосистемите за около три милиарда лв. в условията на к. и., румен арнаудов агент ,,ленко" завършил осмо отделение във тву , общински лидер на бкп, сдс, дпс, вмро, герб, атака и т. н. този ленко има фирма ет р.а. с.плетена общ сатовча, цветанов и камбитов го правят кмет на плетена два мандата от 2007г. м.8 ми заличава фирмата чрез окръжен съд бл д.и прехвърля правата на жена му на фирма ет.р.а-а.а.едноличния търговец прекратява всякакви фактически отношрния съгласно търговския закон и гражданското законодателство ,но нено димов като зам министър на мосв тогава дясна ръка на циганина костов му помага да се снабди със уто 395 , без да има договор за проучване на 12. 02. 09г. този документ е със не вярно съдържание първо и второ защо не е на новата фирма а на умрялата, което означава че той си е работил в условията на к. и.поради многобройни проверки от корумпирани прокурори и съдий като този безчовечен тип съдия валентин божинов ленко се принуждава на30.09.11г.в 14 ч 41 мн и47 сек. да продаде фирмата на него и жена му на малкия му син, с договор от 19. 09. 11 г.купувач става ет к.кв. еоод на всички активи и пасиви на ет р.а-а.а. кари кварц има разрешение 129/2011 г за едногодишно проучване, договора е подписан за първи път на 18.04.12г. но пак от умряла фирма ет р.а.-а.а, и пак тази продадена отдавна фирма получава решение зс концесия 629/20.07.12 г.на всичко отгоре кога си претупал едногодишното проучване сине майчин, съгласно зпб чл29 ал 3 трябва да има до 6 м.подадено заявление иначе губиш права, хем е кмет хем си е и бизнесмен, на фона на фсички тези измами и огромни щети, разбити са до неузнаваемост исторически паметници на културата, защитени европейски територий като отд.90 ю 2, унищожени са за милиони хидромелиоративни съуръжрния, унищожен е и час от отд.89 създаден специално със противоерозионно значение , и въпреки хиляди опити да прекъснем тези грабежи резултат няма зсщото зад гърба му стой булгарската мафия ,мвр, прокуратура, съд, 112, иаг, юздп, рдг, херо мустафа, гдбоп, сталин, пенчо кубадински и т.н. и т. н.
Код за сигурност, въведете кода 3ax

FACEBOOK