Благоевградските съветници си избраха председател!

Снимка: Infomreja.bg

Андон Тодоров спечели гласуването с 25 бюлетини в своя полза

Благоевградските съветници си избраха председател.

Това стана по време на днешната сесия - последна преди коледните празници, навръх християнския празник Игнажден.

Андон Тодоров от Партия на зелените сяда на ръководното място след 25 гласа в своя полза.

В урната бяха открити 16 недействителни бюлетини. Този път обаче протестният вот не блокира избора, тъй като Тодоров бе единствената кандидатура.

Днешното гласуването за председател на местния парламент в Благоевград, което се увенча с успех, бе 8-о поредно.

Първите две бяха на 11.11., когато Андон Тодоров и Рашко Динков бяха единствени кандидати с резултати – 20 на 15 за Тодоров на първи тур и 19 на 16 отново за Тодоров на втори тур.

Следващата сесия бе на 29.11., когато Тодоров и Динков бяха старите нови кандидати, завършили с равен брой гласове 18:18. Вторият опит бе между Динков и Любен Милев, а резултатът съответно 17:9. Броят на недействителните бюлетини бе рекорден – 15.

На Никулден съветниците се събраха празнично, за да изберат председател. Неизменната кандидатура на Рашко Динков се запази срещу тази на Тодор Велчев. С 18 на 14 гласа Динков надви. 

Шестото гласуване от началото на мандата бе между Динков и Албина Анева, подкрепена от шестима срещу 15 за Динков. Рекордът от предното гласуване на Никулден бе счупен с 20 недействителни вота.

На последната сесия - на 13-и декември похвално бе, че съветниците се обединиха около това да помогнат на болния Деян Апостолов. По-голяма част от тях доброволно се отказаха от първата си заплата, дарявайки я за 11-годишното момче. Междувременно бе гласувано и предложението на кмета за даряване на 3500 лв. за детето, спестени от пускането на заря при откриването на коледните празници на 5-и декември.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 9kd

FACEBOOK