Депутати и ексминистър арестувани за кървавия четвъртък в Скопие

Снимка: БГНЕС

Най-малко 15 души бяха арестувани тази сутрин в Скопие във връзка с погрома на 27 април, когато бяха пребити над 100 души, сред които и сегашният премиер Зоран Заев, предаде кореспондентът на БГНЕС.

Сред арестуваните е и бившият вътрешен министър Митко Чавков, който по време на погрома бе ръководител на дирекцията по сигурност. Сред задържаните има и трима депутати, които организираха нахлуването в законодателния орган. Сред депутатите са Кръсто Муковски и Жаклина Стефановска. Първата тълпа, която нахлу в парламента, бе и сръбският агент Живайлевич.

Сред задържаните са и част от ръководителите на протестите, които бяха организирани от най-близкото обкръжение на бившия премиер Никола Груевски. В момента част от задържаните дават показания пред разследващите органи включително и бившият вътрешен министър Чавков.

Кореспондентът на БГНЕС припомня, че след погрома македонският президент Георге Иванов спря блокадата за съставяне на ново правителство и връчи мандат на Зоран Заев, който встъпи в длъжност на 1 юни т. г.

През юни стана известно че през последните няколко месеца в Македония е била организирана мащабна пропагандна кампания в полза на режима на Груевски от сръбските и руските служби.

В кампанията участва и един от най-доверените депутати на сръбския президент Александър Вучич Мирослав Лазански . Той е координирал всички свои действия и публикации с лидера на сръбската партия в Македония Стоилкович.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода i2d

FACEBOOK