Тома Томов в Сандански: Ако отстраним досегашния политически елит, ще дадем свобода на младите да решат съдбата на България

Снимки: БСП

„Хората не искат повече тази власт, не искат този политически елит, тази политическа върхушка. Ако отстраним досегашния политически елит, ще дадем свобода на младото българско поколение да реши съдбата на България. Това ще означава друго отношение към бедността, към доходите, по-силна държава, по-силна армия.

А тогава ще има сигурност в страната. Силна икономика, солидарна държава, и справедлива държава. Всеки един от нас е длъжен да изпълни дълга си на 26 март. Нека направим всичко възможно Бойко Борисов да не вземе отново властта. Този човек е вреден за България!”. Това заяви водачът на листата на коалиция „БСП за България” в 1 МИР – Тома Томов, пред събралите се в препълнената конферентна зала на австрийския хотел в град Сандански.

„Ако някой преди два месеца ми кажеше, че ще се занимавам с политика, щях да кажа, че е по-вероятно да спечеля от тотото, отколкото да вляза в политиката. Аз вярвам, че всяка една държава трябва да има достойнство. Всеки един човек има право на достойнство, без значение дали е беден, или богат.  В нашата държава няма достойнство. Истината е, че нашата държава е една изтривалка.

Обикалям от три седмици Благоевградска област. И усещам едно чувство на недоверие, на неприемане от обществото.  Хората не вярват на политическата класа. Хората са отвратени от начина, по който живеят - невероятно ниски доходи. Една жена ме среща в Якоруда с думите: „Добре дошли в нашия загубен град! Децата ми са в Лондон.” Т.е ние фактически сме един болен организъм и ако не го излекуваме, губим страната и губим себе си. Тези, които сме по- възрастни, за нас няма значение. Тези, които са млади, те губят всичко", сподели пред присъстващите на срещата журналистът Тома Томов.  

„Ако моето поколение е загубило XX век, тук има млади хора и се обръщам към тях, вие вече държите във вашите ръце кормилото на страната. Факелът на ръководството преминава в новото поколение. Но не си мислете, че няма да воювате. Единственият начин да запазите всичко това, което имате, е да воювате. Само помислете какво представлява една Турция до нас например.

Ако Турция утре отстъпи поради американски натиск или поради гражданска война на кюрдите правото на държава, а кюрдите имат право на държава, защото са 30, 40 милионен народ. Тогава Турция какво ще направи? Турците ще тръгнат натук. Тук имат не само интерес. Турция е имала завоевания и победи тук, в България, в Босна и Херцеговина, Косово, като цяло на Балканите. Турция е много силна държава, има много могъща армия. Има куп икономически интереси в България. Има три милиона и половина турци в Европа и ако се отнасяш лошо към тях, техният лидер казва „Вие сте фашисти”.

Представяте ли си да нарича европейските лидери „фашисти.” Но ако той е решил да направи нещо в България, мислите ли че някой ще го спре? Мислите ли, че един европейски лидер ще направи нещо за България? Аз се съмнявам. Но днешната промяна се решава от само и единствено от нас. Затова всеки един от нас е длъжен да изпълни дълга си на 26 март” – заключи Тома Томов.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 7jk

FACEBOOK