Тома Биков: Изборите в България никога не са били фалшифицирани

Снимка: БГНЕС

"Масивността на тези избори е трудна за манипулация"

Изборни нарушения - сбъркани протоколи, например, със сигурност има, но крайният резултат от избори никога не е бил фалшифициран. Това обяви депутатът от ГЕРБ Тома Биков пред БНР.

"Не виждам основание да се казва, че изборите са фалшифицирани, при положение че те още не са минали. Масивността на тези избори е трудна за манипулация. В организацията на изборите ще участват около 150 000 души, гласоподавателите ще са около 3 милиона", отбеляза той. 

По думите му нито пликовете гласуват, нито машините, гласували хората. "Трябва да осигурим възможност хората да могат да гласуват... Но датата 4 април е свързана с католическия Великден и това ще затрудни доста хора да гласуват", отправи той завоалирана критика към президента Румен Радев, който насрочи изборите именно за тази дата.

Според Биков едва ли ставало дума за нещо умишлено, а "явно е пропуск". 

По негови думи "е важно да се осигури доверие на здравните власти и така хората ще имат по-спокойно гласуване".

Той коментира, че "трябва да си готов да се съобразиш с гласа на гражданите и да заемеш мястото си, което са ти отредили, достойно. Но според мен в България съществуват формации, които си мислят, че само техният глас е единствено възможен. Но има хора, които мислят по друг начин и трябва да бъдат включени в сметката, плурализмът е част от демокрацията".

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2za

FACEBOOK