Тодоров остава председател на ОбС, в края на месеца гласуват отново

Снимка: Infomreja.bg

Точката бе отложена за гласуване на следващата редовна сесия

Андон Тодоров остава на поста си като председател на Общинския съвет в Благоевград. Точката бе отложена за гласуване на следващата редовна сесия в края на месеца.

Както стана ясно тази сутрин, в началото на сесията, лидерът на „ДА България“ предложи Андон Тодоров да бъде премахнат от поста заради арогантно отношение, мотивирайки се с чл. 24 от ЗМСАМА – а именно – системно неизпълнение на задълженията.

Кирил Илиев каза: Подобна точка трябва да бъде отложена за следваща редовна сесия. Трябват повече дебати и аргументи.

Предложението на Илиев бе подложено на гласуване и прегласуване. С първото гласуване предложението бе прието, а с второто – отхвърлено.

Съветниците изказаха следните позиции по темата:

Албина Анева: Никой не може да ме упрекне в топли чувства към Тодоров. Няма законова предпоставка за смяна на председателя на ОбС. Текстът, който посочва г-н Хандижйски, тоест чл. 24, ал. 1 и 3, е за „системно неизпълнение на служебните задължения“ – подобно нещо не съществува. Досега никой не е направил такова оплакване. Предложението на Калоян Хандижйски не е законово обосновано. Мисля, че положението на Общината е тежко и не е време да прекратяване правомощията на председателя.

Балабанов: Това изказване е лично мнение и няма законова мярка в него. Има точки от ЗМСМА, с които да се мотивира искането на г-н Ханджийки. Аз даже предлагам да проведем нови избори за ОбС.

Янкулски: Играем карти, но са ни прибрали валетата и асата.

Неделчев: Не разбирам защо такъв сериозен въпрос се подава така извънредно и неаргументирано. После ще четем, че сме в отделни лагери. Хора няма в града, а ние се занимаваме с „тоя или оня“. Ако се наложи, ще помагаме на кмета, но нека се измъкнем от тая ситуация.

Ханджийски: От 3 месеца има противопоставяне на ОбС и кмет. Напрежението е ескалирало и налага промени. Ескалира и с предложение да се саботира приемането на отчетите.

Динков: Странно е, че хора, които са участвали в създаването на проблема, сега искат да се реши.

Петров: ОбС е коректив на кметската администрация. Никой не е задължен да гласуваме като един, всеки има мнение.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 9kd

FACEBOOK