Тодор Траянов: Искам да играя с Пирин в Лига Европа

Снимка: ОФК "Пирин"

Футболистът на Пирин Тодор Траянов е неизменен титуляр в последните три мача на орлетата. След като бе позабравен от тръгналия си позорно от Пирин наставник Стефан Генов, Тохера получи доверието на новия селекционер Милен Радуканов.

Липсата на контузените Антон Костадинов и Орлин Старокин отвори възможност пред Траянов отново да започне в стартовите 11-сет. И младокът се възползва по най-добрият начин, като изигра силни минути в двубоите срещу Ботев от турнира за купата на България и с Нефтохимик и Берое в шампионата.

Ето какво сподели Тодор пред клубния сайт на ОФК Пирин Благоевград:

Тошко отново си титуляр, след като дълго време остана на скамейката. Как се чувстваш вече сред стартовите 11-сет?

Чаках го този момент, но не ми беше толкова лесно, колкото изглежда отстрани. Това да седиш на скамейката и не получиш шанс за изява не е особено приятно за едни футболист. Но дойде и моят миг и мисля, че за сега оправдавам доверието на треньора.

Контузиите на Костадинов и Старокин отвориха място за теб, но това ли е основната причина да се върнеш на терена?

Мисля, че не само това, защото в тренировките давам всичко от себе си и се опитвам да изпълнявам изискванията на треньорския щаб. Вярно, контузиите на едни дават възможност за изява на други. Но това е част от футбола. През миналия сезон имах много силни изяви с екипа на Пирин и дори стигнах до младежкия национален отбор, но след като си тръгна Шенсой и дойде Стефан Генов, нещата се промениха. Формата ми спадна и едва след силната зимна подготовка, която направих дойде и моят ред. Радвам се че Радуканов разчита на мен, защото аз имам договор с Пирин и трябва да играя. Съвсем скоро ще навърша 22 години и пред има още много футбол.

Какво промени идването на Радуканов?

Сами виждате, че след идването му тук в Благоевград, където е играл преди време със зеленобелия екип,нещата коренно се промениха. Успя да ни вдъхне увереност и резултатите не закъсняха. Направихме много силна серия, като победихме Левски, Славия, Локомотив Пловдив, Нефтохимик и сега след равенството с Берое имаме добри позиции за първото място в нашия поток.

Гледате ли ти и твоите съотборници и към Лига Европа?

Да защо не, ако успее да стигнем до мач срещу третия в класирането на първата шестица. В българския футбол всичко е възможно, само Лудогорец изпъква над другите. Победихме Левски, направихме равен с ЦСКА- София, защо да не се преборим и за Лига Европа. Аз искам да играя с Пирин в Лига Европа. Първо обаче трябва да играем мач за мач. Ето сега идва двубой с Локомотив Горна Оряховица.

Какво очакваш от този сблъсък?

Ами иска ми се да запишем убедителна победа. С опитния Иван Цветков, който ни помага много и на тренировки и в мача, се надявам да нямаме проблем в този мач. Три точки срещу Локо ще ни приближат към първото място в тази група.

Всеки футболист мечтае за трансфер в европейски клуб, предполагам че и ти искаш да се изявиш зад граница. на кой отбор симпатизираш?

От малък съм фен на Интер Милано. Искам един ден да играя на Сан Сиро, знам че е много трудно, но защо не. Практиката показва, че футболни таланти родени в Симитли вече имат мачове в различни отбори в Италия. Преди време Антонио Михайлов беше един от талантите в школата на Милан, а Радослав Кирилов игра в Киево. Защо и аз да не опитам от атмосферата на футбола в Италия. Преди това обаче трябва много работа и най- вече доказване във всеки мач.

Тодор Траянов е е играл в отборите на септември Симитли и Пирин Благоевград. Има и мачове за младежкия национален отбор на България.

 

КОМЕНТАРИ

e kak10:48 - 11.05.2017
Бре Деба Негва Мама
Код за сигурност, въведете кода 3ax

FACEBOOK