Тодор Настев завоюва сребърен медал на Балканското първенство по карате в Дубровник

Снимки: Личен архив

Тодор Настев от КК „Дарис“ – Кюстендил, се завърна със сребърен медал от Балканско първенство по Олимпийско карате за кадети, джуниори и U21, което се проведе в Дубровник, Хърватия.

В него участваха 843 състезатели от 12 държави. България беше представена от 26 състезатели във всички възрасти, като спечелихме 1 златен, 3 сребърни и 4 бронзови медала и се наредихме на 7-о място в комплексното класиране по медали. От КК „Дарис“ Тодор Настев, кадети - 57кг, постигна страхотен успех, като спечели бронзов медал, след 5 изиграни срещи.

В първия кръг Тодор победи македонец с 5:0, във втория хърватин с 1:0, в третия кръг косовар с 1:0 и в полуфинала загуби от черногорец с 1:0, след лошо съдийство.

В спора за бронзовия медал победи косовар с 4:0. В неговата категория участваха 34 състезатели. В отборната дисциплина кумите при кадетите българският отбор загуби от Кипър, като Тодор си спечели своята среща с 2:0.

„Много добро представяне на нашия състезател, много съм доволен от показаната игра и спечеления медал, който дава заявка за следващи по-големи успехи“, обяви председателят на клуба, Борислав Иванов.

Той беше един от треньорите на националния отбор на това балканско първенство и селекционер на националния отбор.

Следващото състезание, на което състезателите от КК „Дарис“ - Тодор Настев, Мира Генчева и Александър Стефанов, ще участват е Световната Младежка лига във Венеция – Италия на 14. декември т.г.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 9kd

FACEBOOK