Отлично представяне за Тодор Настев на Световната младежка лига по карате в Хърватия

Снимка: Личен архив

2593 състезатели от 73 държави участваха на Световната младежка лига по карате, която се проведе в Умаг, Хърватия.

България и българските клубове се представиха с 43 участника, като КК „ДАРИС"- Кюстендил, участва с двама състезатели - Тодор Настев и Александър Стефанов, водени от треньора Борислав Иванов.

Тодор Настев - 61 кг, джуниори, достигна до 1/4 финала, като победи с 2:1 Люксембург в 1 кръг, Италия с 2:0 във 2 кръг, с 2:1 състезател от Италия в 3 кръг, в 4 кръг победи с 2:0 състезателя от Белгия, който е и вицеевропейски шампион за тази година и загуби в 5 кръг от Франция с 4:0.

В неговата категория участваха 99 състезатели от целия свят.

Много добро представяне на Тодор, много добър дебют за него в новата възраст и категория, след като навърши скоро 16 г. и премина при джуниорите, обяви треньорът Борислав Иванов.

Александър Стефанов се състезава в категория 50 кг при 12-13г., той загуби от Русия в 1 кръг с 3:2, изпусна мач, който можеше да бъде спечелен. В неговата категория участваха 53 състезатели.

Добро представяне на състезателите, лятото продължаваме с лагерите. От 10 до 17.07., в хотел "Руен", в Осоговската планина, ще се проведе летен лагер на КК"ДАРИС", обяви още Борислав Иванов.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 8as

FACEBOOK