Тютюнопроизводителят Сабахлъков: Борисов не ни оправда доверието за 10 години

Снимка: Infomreja.bg

Иван Сабахлъков събра на центъра на Хаджидимово около 30 човека, получили писма от Министерството на земеделието, според които се облагат с данък получените държавни субсидии.

„Протестът, който днес инициирам, е във връзка с едни писма, който получавам като бели, само че черни лястовици. Всеки ден, всеки един тютюнопроизводител получава такива писма за дължими данъци за референтен период, като според държавен вестник някои са освободени от тези данъчни задължения. Но явно някои господа си правят опит дали наистина можем да платими и този данък. Данъкът, който плащаме в момента, е че младите избягаха и селата се обезлюдяват и в момента искат да им платим един 10-процентов корпоративен данък, който според тях е усвоим, защото те ни ги дават тези писма или тези данъчни задължения под формата на преходен период – така е формулирано в Министерство на земеделието и това на финансите. Всички знаем, че помощите от това естество са освободени от данъчни задължения, но явно на някой му скимна, че и от най-нисшата каста в държавата може да вземе пари“, каза Сабахлъков пред журналисти.

Зарече се, че както преди 16 години е започнал с протестите, така и сега няма да се откаже, като най-силните му думи бяха:

„Сега в момента знаете ли за какво алармирам – да спасим децата, който са останали. Борисов не ни оправда доверието за 10 години.“

Пред събралите се хора Сабахлъков засегна протеста на майките от мрежата „Системата ги убива“, както и болезнени за обществото теми като КТБ, „Олимпик“ и свободата на словото.

„Хайде да направим едно проучване дали политическите ни партии, които взимат по лев от човек – плащат на субсидията си данък, дали братята роми плащат данък на енергийната субсидия, която взимат. Изведнъж се оказа, че единствените нормални, от които могат да вземат пари - сме ние. Няма да се примирим. Аз лично съм си платил данък – данък на живота, с който тютюнопроизводството беше убито. На българина не остана нищо на кожата на гърба вече.“

Сабахлъков обясни, че тзи средства трябва да се обложат и назад в годините сумата е много голяма, „и то много – повече от това, което сме взели“, допълни организаторът.

„Лично за мен не се е родил този, който да ме пречупи – защото съм решил да съм свободен, защото съм решил да живея свободно и честно. Както виждате съм в работно облекло, готов съм след протеста да отида на работа на полето. Всеки ако живее и работи свободно, може да кажем, че в България е дошла демокрацията. Протестите в България винаги са мирни, защото сме стигнали до това ниво да мълчим. В момента всеки се страхува и от собствената си сянка“, завърши Сабахлъков, верен на своята инициатива.

 

Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg

КОМЕНТАРИ

доктора14:07 - 21.10.2018
Ако имаш две ризи, открадни и едничката останала риза на тютюнопроизводителя, него кучета го яли.....
Куката12:14 - 18.10.2018
Тишина............Тихо, да не стане беля!
Код за сигурност, въведете кода sj2

FACEBOOK