Тютюнопроизводители пред министъра: Искаме равнопоставеност с останалите браншове

Снимки: МЗХГ

„България е с големи традиции в тютюнопроизводството. Ценим и подкрепяме работата на нашите производители и браншови организации“. 

Това заяви министърът на земеделието, храните и горите Румен Порожанов на среща с изпълнителния комитет на Европейската асоциация на тютюнопроизводителите – УНИТАБ.

„Не искаме нищо повече от равнопоставеност на сектор „Тютюн“ с останалите браншове в Общата селскостопанска политика след 2020 г.“, каза председателят на УНИТАБ - Цветан Филев.

Той изтъкна, че тютюнопроизводителите имат важен принос за приходите в държавните бюджети на страните от ЕС и респективно за финансиране на важни политики като образование и здравеопазване. На заседание изпълнителният комитет на УНИТАБ е приела декларация. Тя беше връчена на министър Порожанов.

От асоциацията обясниха, че тя ще стигне и до правителствата на всички държави членки на ЕС.

Тютюнопроизводителите предупреждават за опасността, която крият някои предложения за международни регулации в сектора.

„Ние като екип в министерството сме солидарни с нелекия труд, който полагате. Темата е много чувствителна за всички страни-членки и трябва да се комуникира много внимателно“, каза още министър Порожанов. Той представи пред УНИТАБ досегашната работа на Съвета на министрите от ЕС по новата ОСП след 2020 г. и приетите заключение на председателството. 

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2za

FACEBOOK