Тютюнджии от Неврокопско няма да протестират срещу продажбата на "Булгартабак"

Арбен Мименов, снимка: infomreja.bg

Производителите на ориенталски тютюни от Гоцеделчевско няма да участват в утрешните протести срещу приватизацията на "Булгартабак холдинг". Това заяви председателят на Националното сдружение на производителите на ориенталски тютюни в България Арбен Мименов, който е и кмет на община Сатовча. Той се надява, че бъдещият собственик на тютюневия холдинг ще стане сериозен конкурент на фирмите, които в момента изкупуват продукцията на земеделците.

Производители от региона пък коментират, че са силно притеснени от възможни картелни споразумения, като се надяват държавата спешно да се намеси в тази посока. Прибирането на тазгодишната реколта е към приключване. Изкупните цени обаче варират от 50 до 80 ст. за килограм. Според тютюнджиите тази разлика в цената е изкуствено създадена.

"Единственото, което ми дава надежда, е това, че  купувачът на "Булгартабак" е обещал 7 милиона лева инвестиции за следващите пет години. Според мен това означава, че новият собственик има намерение да изкупува повече тютюни", коментира Мименов.


 

КОМЕНТАРИ

иван20:19 - 02.09.2011
Хубаво бре. Мименов ве спира. Па вие сте били много послушни и се спряхте. Ами протестирайте, вървете и без него. Защо все чакате някой да е напред пък вие да лаете отзад.
не се прави на ущипан Мименов09:19 - 02.09.2011
не е случайно това което говориш ти си наясно със зделката и чакаш девиденти отнея .
ами как09:17 - 02.09.2011
Как да не се прави на защитник като човекът на Доган Дилян Пеевски стои зад сделката за Булгартабак той ще е новият собственик което означава че Булгартабакще бъде собственост на ДПС . Да ни е ччестито имат апетити да купят и Профилакториума в Огняново с поставени лица . Бажепази България от депесарската мафия .
GERB08:07 - 02.09.2011
Bravo patriot! To4no i verno kazano! MIMENOV na BONIHTITO!

FACEBOOK