Тираджия пред ИНФОМРЕЖА: Турците пият, докато карат! Не им пука!

Снимка: Infomreja.bg

„Карат неизтрезнели или пият, докато карат, не спазват ограничения и закони!“

Така Николай Игнатов, шофьор от двадесет години, описва колегите си турци.

Днес ИНФОМРЕЖА съобщи за пияния туричн, който се вряза в бензиностанция с тира си край Ямбол.

Окръжната прокуратура в града задържа за 72 часа Рамзан О. на 54 г.

Около 18 ч. във вторник турският шофьор пътува от Лесово към Ямбол. Прави опит да завие към бензиностанцията, но заради високата скорост се удря в бордюра. Това предпазва отсрещното заведение от челен сблъсък с тира. За да избегне експлозия, служителят на бензиностанцията Пламен Дойчев се опитва да спре камиона.

"В движение се качих, за да хвана кормилото, но той се изправи и ме блъсна и аз паднах”, обяснява мъжът през бТВ.

След като е повикан на място полицейски екип Рамазан се опитва да избяга, но безуспешно. 

Турчинът е бил с почти 2 промила алкохол. Той е предложил и подкуп от 100 евро на полицаите, за да не го проверят с дрегера.

Предстои налагане на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо турския гражданин.

Преди време също имаше куриозен случай. Полицаите хванаха турчин, тираджия, който докато карал, пиел ракия и си бодвал от салатата. След лек пътен инцидент шофьорът бе заловен и съден.

Подобни ситуации са познати на международните шофьори като Николай. „Тези неща са ежедневие, аз не се учудвам, че това се случва с колегите по пътищата. Просто в медиите се отразява по-рядко.“

Професионалният шофьор разказва, че е бил свидетел на разговор между колеги, когато турчин споделя, че докато е в страната си не пие никакъв алкохол. „Аллах не гледа в България и в Европа!“, казал почерпеният.

„Турците са доста смели шофьори. Всички мои колеги могат да потвърдят, че са виждали как след работа турците се събират на паркинги и сядат да пият до безсъзнание. Много от тях не спазват законите и тръгват след 4 или 5 часа почивка. Алкохолът е все още в кръвта им. Дори и да спазят почивката от 9, 13 или 15 часа – те все още не могат да изтрезнеят.“

Николай разказва още, че доста от турските шофьори пият докато карат, което е наистина опасно начинание. Действат с рушвети пред полицаите в България и Румъния. В Германия не смеели.

„Не е важна религията или националността! Казват, че руснаците и украинците пият много, поляците също. За българите славата по света също е известна, но истината е, че по-голяма част от колегите, които биха си позволили да седнат зад волана на многотонния тир, са от Турция. Те имат стабилни фирми, добри заплати и много самочувствие, че са недосегаеми – дотогава, докато не убият невинен на пътя!“

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xd

FACEBOOK