ТИР се преобърна на пътя за Мелник

снимки: infomreja.bg

ТИР "ДАФ" с кюстендилска регистрация е катастрофирал към 17 ч. днес на излизане от пътния възел на Е-79 в посока ГКПП - Кулата. Малко след като слязъл от международния път и поел към Мелник, шофьорът - 59-годишният Кирил Кръстев от Кюстендил, си отвлякъл вниманието, изгубил контрол, в резултат на което камионът се отклонил вдясно от пътното платно и се преобърнал по стръмния скат. 

При катастрофата водачът не е пострадал. По предварителна информация очевидци на произшествието помогнали на Кирил Кръстев да се излезе от кабината. По думите им шофьорът на ТИР-а бил пиян, а след като го измъкнали от камиона, избягал. Те сигнализирали и полицията за инцидента.

Според обясненията на Кирил Костов, след като се измъкнал от ТИР-а, той излязъл на главния път и на автостоп отишъл до болницата в Сандански. Там бил прегледан от лекар, след което се върнал обратно на местопроизшествието.

Проверка на ИНФОМРЕЖА обаче установи, че в Спешния център в Сандански в късния следобед днес шофьор на камион не е търсил медицинска помощ.

Пробата с дрегер за алкохол на Кирил Костов е отрицателна. Пътните полицаи са съставили акт на водача на тежкотоварния автомобил за движение с несъобразена скорост.

Катастрофиралият ТИР не пречи на движението по пътя. Предстои камионът да бъде изтеглен.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода ae5

FACEBOOK