БСП прие до 3 депутатски мандата за своите

Снимка: БСП

Председателят на БСП се избира чрез пряк вътрешнопартиен избор. Кандидати за народни представители не могат да бъдат социалисти, които са били 12 години депутати. Запазва се делегираната листа за младежи за НС на БСП. Това гласи новият Устава на БСП, приет от делегатите на 49-тия Конгрес на партията.

Вчера делегатите одобриха предизборната платформа и коалиционната рамка на БСП за предстоящите парламентарни избори. Уставът на Националния съвет на БСП влиза в сила след решение на съда. Лидерът на левицата Корнелия Нинова закри конгреса с думите: "Заедно с народа трябва да променим България, благодаря ви, че приехте всички важни решения и ще вървим напред"!

Стефан Данаилов се обърна към делегатите като изтъкна, че вчера е била приета платформа за нова България, каквато я заслужават българските хора. "Днес беше важен ден, защото доказахме, че БСП може да търпи и тя своята промяна. Това заседание е историческо", заяви той. 

По думите на Данаилов днес наистина е историческо заседанието, защото се оказало неправилно, че в БСП не са узрели за промени. "Аз смятам, че това което се случи днес, е наистина забележително", изтъкна Стефан Данаилов. Той продължи речта си с признанието, че вълнението му е огромно, защото постигнатата победа ги кара да очакват още една.

"Тя може да се случи единствено само благодарение на всички нас, всички вас и социалистите, които ще повярват. За първи път има платформа, която финансово отговаря, защото неведнъж сме обещавали много неща, а пък после все нещо ни пречи", каза още Данаилов.

"Спомням си 2005 година, по време на кампанията се пишеха програми и обещавахме това-онова. Тогава дойде другаря Расмусен, който ни каза: "По-кротко". Попитахме другаря по икономически въпроси, той каза - спокойно, има излишък, а като се състави кабинета, се оказа че няма грам излишък", изтъкна Данаилов, известен с прякорите си Ламбо и Мастера. 

Сега, обаче социалистът имал спокойствието, защото говорел конкретно и знаел с какви пари ще се реализира програмата. "Преди време казах на Нинова да внимава и още мисля така. Понеже тя вчера си позволи да цитира Конфуциий и аз ще го направя - за тези които говорят зад гърба ти, това е знак че ти си пред тях", обърна се той към председателя Нинова.

Той насърчи делегатите да изучават програмата и платформата, която трябвало да се сведе до знанието на хората. "Имам честта да закрия днешното заседание на 49-тия конгрес на БСП и да открия предизборната кампания на БСП за спечелване на парламентарните избори", обърна се той към делегатите в конгреса. /News.bg/

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 7jk

FACEBOOK