Ламбо стана дясната ръка на Нинова в БСП

Снимка: Булфото

Управлението на Бойко Борисов е опасно. ГЕРБ са наш политически противник. Правителството му е вредно за България. Това заяви председателят на БСП Корнелия Нинова на днешното заседание на Националния съвет на партията, цитирана от Dnes.bg. 

От изказването стана ясно, че БСП се готви за предсрочни избори и в никакъв случай няма да преговарят с управляващата партия. След предложение от страна на Нинова новото Изпълнително бюро на БСП избра за заместник-председател Стефан Данаилов и още 15 членове. 

В новия състав на ИБ на БСП за членове са избрани всичките предложени от нея 15 кандидати: Александър Симов, Бриго Аспарухов, Валери Жаблянов, Весела Лечева, Георги Гергов, Деница Златева, Драгомир Стойнев, Илияна Йотова, Калоян Паргов, Кирил Добрев, Костадин Паскалев, Красимир Янков, Крум Зарков, Радослав Гайдарски и Юрий Асланов. 

"Благодаря на Стефан Данаилов, че се съгласи да стане първи зам.-председател. Неговият морал и авторитет носят много на БСП и на обществото", заяви Нинова. 

Лидерът на левицата подчерта, че е отнела досегашните привилегии на изпълнителното бюро – заплати, коли, командировачни и др. Тя обясни, че с всеки един от поканените да влязат в бюрото предварително е говорено по този въпрос и те са дали своето съгласие. 

"Ако от БСП ще променяме политиката в държавата, то трябва да дадем личен пример как се прави това. Народът мрази политиците заради привилегиите и пропастта между богатството и облагите и бедността и мизерията в страната. На БСП и отива да даде първа личен пример за отказ от привилегии", каза председателят на БСП. 

Тя обясни, че става въпрос за 200 хиляди лева разходи, които средства от другата седмица се пренасочват към структурите по места.

В началото на речта си Корнелия Нинова реши да сложи край на въпроса къде се намира БСП: "Да прекратим спора каква партия сме. За нас има ляво и дясно в политиката. Ние сме автентична лява социалистическа партия", каза тя. 

Председателят на партията обвини ГЕРБ, Реформаторския блок, Патриотичния фронт и АБВ за 16-те млрд. дълг, създаването на монополи, които са доразбили българската икономика, както и за положението на здравната и образователната система у нас. 

"Правителството на ГЕРБ, Реформаторския блок, Патриотичния фронт и АБВ беше създадено като клуб по интереси и когато тези интереси не се напаснаха, клубът се разтури. Но за времето, в което съществуваше, нанесе тежки щети на България", допълни тя. 

Нинова заяви, че управлението на Бойко Борисов е опасно и добави, че нямат договорки с ГЕРБ за съвместно управление. 

Тя отрече и да е имало разговори с АБВ за обединение преди или след Конгреса. Председателят на партията е на мнение, че АБВ е част от политическото статукво, което БСП се опитва да промени. 

"Новосъздадената опозиция АБВ се оказа: "Преоблякъл се Илия, пак в тия", защото на четвъртия ден в опозиция подкрепиха промяната в кабинета. Можем да разговаряме с всички лявомислещи, но категорично не приемаме менторски тон, назидания и размахване на пръст, водачество в ляво, към което БСП да се присламчва", каза още Нинова.

Накрая на речта си тя призова колегите си да започнат подготовка за предсрочни избори. "Като се върнете по места моля започнете мобилизация, издигайте партията за подготовка за предсрочни избори", поръча Нинова.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2cn

FACEBOOK