The Brava fest събра стотици любители на рока в благоевградското село Дъбрава, Уикеда вдигнаха публиката на крака

Снимки: Община Благоевград

Фестивалът в благоевградското село Дъбрава “The Brava fest” събра поколения любители на хубавата рок и алтернативна музика.

Стотици жители и гости на Благоевград станаха част от второто издание на събитието, което даде ясна заявка да надмине големите рок фестивали в страната.

Хитове от световната сцена на обичани рок групи звучаха над Благоевград. Събитието откриха заместник-кметът по култура и хуманитарни дейности в Община Благоевград Христина Шопова, която поздрави присъстващите от името на кмета на община Благоевград д-р Атанас Камбитов, и кметът на село Дъбрава Росен Георгиев. 

„Много е важно, когато някой със сърце и душа тръгва да прави нещо. Ако миналата година фестивалът The Brava fest бе създаден с ентусиазъм, то от тази вече се превръща в традиция. Сигурна съм, че The Brava fest ще се разраства. Събитието намери място в културния календар на Община Благоевград. Започнахме с „Francofolies.Blagoevgrad“ на площад „Георги Измирлиев“ и завършваме с The Brava fest над Благоевград. Благодаря на всички, които подкрепят събития, които да важни за община Благоевград“, каза в приветственото си слово Христина Шопова.

Управникът на Дъбрана благодари на Община Благоевград за подкрепата като поименно изреди всички, включили се в организацията на второто издание на The Brava fest.

„Много усилия положихме, за да може тази година да имаме повече групи и да надградим събитието. Надявам се то да се утвърди като своеобразен край на лятото в Благоевград“, каза кметът на село Дъбрава Росен Георгиев. 

The Brava fest започна с изненада за всики почитатели на рок музиката. Специално за събитието благоевградска група „Арсенал“ се събра след години, за да изсвири световни класики. След тях на сцената излезе бившият кмет на Каварна, за да представи своята книга „Кметълски истории“, но най-вече да подкрепи The Brava fest.

“Когато започнах да организирам „Каварна рок фест“ никой не вярваше, че ще успея, докато не пристигнаха първите групи, сред които бе Назаред, Моторхед, Били Айдъл и други. Пожелавам това да се случи и в Благоевград“, каза Цонко Цонев и заяви своята подкрепа към кмета Росен Георгиев за следващото издание на фестивала. 

Истински фурор сред феновете предизвикаха групите Future Boogie и Black Rose, които повишиха настроението с авторски парчета и известни рок, соул, пънк, фънк изпълнения.

Кулминацията бе запазена за известната българска група „Уикеда“, които вдигнаха всички на крака, за да танцуват и пеят с „Мариана“, „Обичам“ и много хитове на групата, изсвирени в различни аранжименти и звучене специално за благоевградската публика.

Емоциите продължиха с караоке и Dj Pop Coяe, а стотиците присъстващи си пожелаха фестивалът да се превърне в международен. Симбиозата между музика и литература бе допълнена от красиви нежни цветове върху платната на младия художник Димчо Мицов, подредени в изложба в кметството на село Дъбрава.

 

ОЩЕ СНИМКИ ВИЖТЕ ВЪВ ФЕЙСБУК СТРАНИЦАТА НА ИНФОМРЕЖА

 

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода sj2

FACEBOOK