ТФ "Астра" с премиерен спектакъл на "Малешево пее и танцува"

снимки: ТФ "Астра"

„Притури се планината” ще прозвучи на финала на X Международен фолклорен фестивал "Малешево пее и танцува" - Микрево 2013. Музиката на една от вечните български песни ще бъде съпровод на премиерната композиция на ТФ ”Астра” при Младежки дом – Благоевград с художествен ръководител Галя Златкова.

Организаторите на престижния форум са настояли момичетата да участват именно с най-новата си продукция. С нея младите таланти успяха да предизвикат истински фурор на престижния танцов фестивал „Златна череша” в турския град Текирдаг.

Заради тази си постановка възпитаничките на Галя Златкова бяха почетни гости на феста и имаха привилегията да дадат неговия старт.

На българска сцена пък ТФ „Астра” ще финализира добилия изключителна популярност фестивал, провеждащ се в полите на Малешево. Хореографът Маргарита Братоева бе ангажирана с поставянето на танца.

"Десетият Международен фолклорен фестивал "Малешево пее и танцува" е форум с огромно значение за развитието на българското автентично изкуство и за нас е чест да участваме в заключителния спектакъл”, заяви Галя Златкова.

 

снимки: ТФ "Астра"
снимки: ТФ "Астра"

КОМЕНТАРИ

Edna ot ASTRA19:57 - 18.10.2013
22, какъв ти е проблема бе...ти да не би в корените ти да нямаш някой от село...ти само завиждаш...
2218:14 - 18.10.2013
ВСИЧКИ СЕЛЯЦИ МАРШ НА "ПРАЗНИКА" В СЕЛО МИКРЕВО,ЗА ДА МОЖЕ ОСТАНАЛИТЕ ДА ДИШАМЕ СПОКОЙНО ПОНЕ 2-3 ДЕНА!~
Код за сигурност, въведете кода sj2

FACEBOOK