Кюстендилски лекар започва протест срещу корупцията в здравеопазването

Председателят на регионалната колегия на Българския лекарски съюз в Кюстендил, д-р Пламен Симеонов обяви, че започва протест срещу корупцията в здравеопазването.

Той няма да излиза от кабинета на организацията  на 4-я етаж в общинската поликлиника,  ще спи  в кабинета, докато не бъде изпълнено искането му - свикване на извънреден събор на БЛС, първа точка в дневния ред на който да бъде корупцията в здравеопазването.

По думите на д-р Симеонов, който е бивш директор на инспекцията по здравеопозването в Кюстендил, своеобразният му протест е негов личен акт.

Той твърди, че е бил рекетиран с 3 860 лева, за да бъде назначен синът му на зъболекарско място в града. 
Протестиращият, който е обзавел с легло и завивки кабинета си,  иска да бъдат предприети действия за изкореняване на корупцията в здравеопазването.

Втора точка в дневния ред на заседанието на БЛС в Кюстендил, което той настоява да се проведе най-скоро,  той предлага  да е "Ало измамниците в бели престилки”.

Утре 13. декември /сряда/ по обяд д-р Симеонов ще даде пресконференция за медиите и ще обяви имената на тези, които са го рекетирали заради сина му. 

 

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xd

FACEBOOK