Бутат къщата с електрическия стълб в Пловдив

Снимка: БНТ

Започна събарянето на получилата известност в последните дни къща в Арман махала в Пловдив. Собствениците доброволно премахват абсурдната постройка, в която беше вграден уличен стълб и прегради улица в квартала. Дотук се стигна, след като беше съставен акт на собствениците, че сградата е незаконна и до десет дни трябва да бъде съборена.

Собствениците на триетажната постройка започнаха сами да премахват изградената пристройка, защото така няма да се влагат допълнителни средства. Решение не сме искали, дойдоха, викат бутай и ние почнахме да бутам, казва собственикът Марин Михайлов. Жителите на Арман махала признават, че повечето къщи в района са построени през годините без документи: "Тук всички къщи са беззаконни - ама плащаме данъци, няма натурални актове, ама за казана плащаме всяка година".

От местната администрация обаче са категорични, че вече няма да се строи без документи в Арман махала, както е било през годините. Това са едни проблеми, трупани 60 години, които ние сега не може да ги решим с магическа пръчка, но въпросът е те да видят и да знаят, че редът общо е за всички, включая и за тях, и да започнат точно като нас, като всички останали да ги спазват просто тези закони, каза Ральо Ралев, кмет на район "Северен".

Заради това, че сами започнаха да бутат незаконната постройка от кметството обещаха да не налагат финансови санкции на нарушителите.



 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xd

FACEBOOK