Изолирани са персоналът и влакът, с който е пътувал заразеният варненец

Снимка: Infomreja.bg, архив

Мъжът заминал за Бергамо, след което пътувал за Барселона, после се е върнал до София...

БДЖ предприе незабавни действия по изолиране на подвижния състав от вагони, с който е обслужен бързият влак № 2601 от София за Варна на дата 14.03.2020 г. Мярката е предприета, след като е установено, че диагностициран с коронавирус пациент е пътувал с този влак.

Четирите вагона от състава на влака са изолирани и поставени под карантина. Превозният персонал, който е бил на смяна във влака, също е поставен под карантина, като на служителите са взети проби за изследване.

Националният железопътен превозвач препоръчва на своите клиенти да спазват висока лична хигиена като често третират ръцете си с мокри кърпи и дезифектантни разтвори след осъществен допир с предмети на обществени места, да наблюдават здравословното си състояние и да не предприемат пътуване при съществуващи здравословни проблеми или забелязани симптоми на дискомфорт.

Както ИНФОМРЕЖА писа, нови осем случая на инфектирани с COVID-19 бяха обявени днес. С тях заразените в страната стават 51, от които двама са починаха.

Сред новите случаи е и пациент във Варна, който е заминал за Бергамо, след което е пътувал за Барселона. После се е върнал до София, отново със самолет, а след това се качил на влака за Варна.

"Ето за това говорим, дами и господа. Слава Богу след като се е прибрал, веднага се е явил в болница, най-вероятно като е пристигнал е разбрал за какви мерки става въпрос", коментира председателят на Националния оперативен щаб, ген.-майор Венцислав Мутафчийски.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2za

FACEBOOK