Тервел Пулев съдейства за учредяване на боксов турнир в Благоевград

снимки: Община Благоевград

Кметът на Благоевград Атанас Камбитов прие днес в кабинета си бронзовия медалист от Олимпиадата в Лондон Тервел Пулев и личния треньор на боксьора Борислав Бояджиев. Това стана по време на визитата на именития спортист в областния център.

В началото на разговора Камбитов връчи почетни грамоти и на двамата си гости, като подчерта, че те са едни от хората, които прославят България по цял свят.

По време на срещата бе разискана темата за спортно-техническата база на национално и регионално ниво, като кметът  подчерта, че резултатите от работата на общината в сферата вече са налице. Той изтъкна, че се изграждат и се ремонтират спортни зали и площадки, както и че се насърчава развитието на детско-юношеските школи към клубовете.

„Пирин Хайстер ЛТУ” вече има работеща детско-юношеска школа, развитие има и при футболния отбор на „Пирин“, сподели още кметът. Сред примерите в тази посока бяха посочени реновираният спортен интернат, както и изграждането на мултифункционална спортна база към III основно училище в града.

В рамките на срещата бе дискутирана и идеята за учредяване на международен боксов турнир в Благоевград, като по думите на олимпийския медалист „подобно начинание би оказало благоприятно въздействие върху развитието не само на бокса, но и на спорта в целия регион“.

 

снимки: Община Благоевград
снимки: Община Благоевград
снимки: Община Благоевград
снимки: Община Благоевград

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 8as

FACEBOOK