Терористичната групировка „Ислямска държава“ пое отговорност за стрелбата в Лас Вегас

Снимка: news.bnt.bg

Терористичната групировка „Ислямска държава“ пое отговорност за стрелбата по време на фестивал в Лас Вегас, която уби 50 души и рани най-малко 400, предадоха световните информационни агенции.

В изявление, публикувано от агенцията за пропаганда на ИД „Амак“, се твърди, че нападателят е бил войник на терористите. Във второ изявление ИД казва, че стрелецът „се е обърнал към исляма преди няколко месеца“.

Нападението идва малко след призива на терористите да се атакуват държави, които участват във водената от САЩ коалиция в Близкия Изток срещу тях.

Бързо стана известен и извършителят на стрелбата – 64-годишният Стивън Падък. Той е открил огън от 32-ия етаж на хотела, край който се провеждал концертът. В стаята му в хотела са намерени 8 огнестрелни оръжия.

Полицията твърди, че убиецът вече е мъртъв. Според първоначална информация той е местен жител. Органите на реда заловиха и жена от азиатски произход, която се казва Марилу Данли, смятана за предполагаема негова съучастничка в кървавото нападение.

Вчера ИД пое отговорност и за нападението в Марсилия, при което две жени бяха убити с нож, а извършителят се самоуби.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xf

FACEBOOK