Юлий Георгиев: Председателството на Съвета на ЕС повишава нивото на терористичния риск

Снимка: frognews.bg
В момента сме в центъра на европейския политически живот, което само по себе си повишава нивото на терористичния риск. Това ни кара да обръщаме повече внимание на мерките за сигурност, които се предприемат в последните дни. Това заявява полк. Юлий Георгиев.
 
Ние, обаче, виждаме само част от охранителните мерки – засиленото полицейско присъствие, специалните части, оградените зони и периметри за сигурност, поставените ограждения и бариери, ограничаващи свободния достъп до определени места. Останалите мерки ще си останат скрити от нас, и това е съвсем в реда на нещата, казва още контраразузнавачът пред Dir.bg.

Нямам съмнение, че службите ни полагат необходимите усилия и са постигнали определена готовност да гарантират сигурността на гостите и българските граждани. Доколко ще са резултатни тези мерки е трудно да се отговори категорично. Много са зависимостите и не всичките те са ни подвластни. Да се надяваме, че те ще окажат своя въздържащ защитен ефект. Но трябва да сме реалисти - няма такава държава, в която да съществува абсолютна сигурност срещу проявите на международния тероризъм, категоричен е експертът по сигурността.
 
 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2cn

FACEBOOK