Борислав Сарафов: Става дума за шесторно убийство, не е намерено оръжието

Снимка: БГНЕС

„Става дума за шесторно убийство, изключвам възможността за самоубийство. Всичките са убити с огнестрелно оръжие не с един, а с множество изстрели. Оценяваме престъплението като извършено с изключителна дързост и цинизъм, без аналог в най-близката ни история". Това каза Борислав Сарафов, директор на Националната следствена служба, цитиран от БГНЕС.

Борислав Сарафов заяви, че никой не се самоубива с по три-четири куршума. „Когато някой се самоубие, оръжието е до него. Работим по множество версии“, уточни той.

Оръжието на убийството все още не е намерено. „До момента не сме установили и открили оръжието на убийството. Дали оръжието е едно, ще стане ясно, след като приключат съдебно-медицинските и балистични експертизи. Предстои много лабораторна работа по анализ на веществените и биологичните доказателства“, каза Сарафов и добави, че убийствата са извършени в новогодишната нощ.

„Обещавам утре да предоставим допълнителна информация. Колегите провеждат разпити. Ако имаме допълнително развитие, утре ще дадем нова информация. Няма да крием информация и ще споделяме до толкова, доколкото тя няма да застраши разследването“, заяви директорът на Националната следствена служба.

Главният секретар на МВР, Младен Маринов, заяви, че огледите продължават и в момента. Основната версия за убийството е свързана с дейността на убития Неделчо и по-конкретно с неговата търговска дейност, включително се разследва дали той е имал кухи фирми, чистещи ДДС.

„Към момента нямаме заподозрян за убийството от близките. Разглеждаме всички версии“, каза още Маринов.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 7jk

FACEBOOK