Теодор Ушев: Мария Бакалова е с огромен шанс за "Оскар"

Източник: Instagram / Фотография Greg Williams за Vogue

„Смятам, че тя прави филма. Играе изключително добре, много ми харесва нейното присъствие във филма“

Българският аниматор Теодор Ушев даде вота си за тазгодишните награди „Оскар“. Режисьорът влезе в Американската филмова академия, след като с номинация се разписа „Сляпата Вайша“, като и тази година той не пропусна да изпрати заглавията на продукциите, които смята за най-добри.

Разбира се, че Мария Бакалова беше на първо място в категорията за "Най-добра поддържаща роля", заяви Тео Ушев пред БНТ.

„Смятам, че тя прави филма. Играе изключително добре, изключително смела и млада е и много ми харесва нейното присъствие във филма, а и като личност - начинът, по който се държа по време на сезона на наградите“, сподели Ушев.

„Мисля, че вятърът духа в нейните платна и шансът е огромен. Смятам, че в тази категория битката ще е между Оливия Колман и нея, но Мария има по-голям шанс“, убеден е аниматорът.

„Тя е човек, който проби с изключителен труд, който се държи изключително добре и е добре възпитан. Искам да поздравя нейните родители и нейните съграждани в Бургас“, допълни Ушев.

Той подчерта, че постижението на Мария Бакалова не е само български успех. През 1966 г. за последно е номинирана източноевропейска актриса, допълни той.

„Искам да поздравя и нейния учител Иван Добчев, който я е научил да играе прекрасно и има страхотна техника“, заяви още Тео Ушев.

Той пожелава на Мария Бакалова да се радва и да бъде щастлива - друго не й трябва в този момент.

„Вратата е доста широко отворена и сега е момента за всички актьори и за всички "занаятчии" от българската индустрия да се шмугнат през тази врата и да спечелят признание за българското кино“, заяви още Тео Ушев.

Според него единствената награда, която "Борат" 2 може да спечели е за ролята на Мария Бакалова и за адаптиран сценарий. /Dnes.bg/

 

КОМЕНТАРИ

Коритар Гестапов13:00 - 16.03.2021
Новото поколение - тъпо, повърхностно, но със самочувствие за оскари! А на ушев татко му и чичо му са мръсни агенти на ДС. Теодорчо е отглеждан и с хонорарите за агентура, но устата му не се затваря.
Код за сигурност, въведете кода sj2

FACEBOOK