Гърция засилва карантинните мерки заради коронавируса до 11 януари

Снимка: БГНЕС, архив

Ще прекратят работа и компаниите в сферата на услугите

Гърция засилва мерките на национална карантина, въведени заради Ковид-19, до 11 януари. Прекратяват работа компаниите в сферата на услугите, които до момента имаха право да работят, съобщи днес правителственият говорител Стелиос Пецас, цитиран от агенция ТАСС.

От 06,00 ч. местно време (и българско) на 3 януари до 06,00 ч. на 11 януари отново оставаме по домовете, доколкото всички дейности в сферата на услугите, които постепенно бяха разрешени до Коледа, прекратяват работа, съобщи правителственият говорител.

По-конкретно ще бъде спряна продажбата на стоки с предварителна заявка от магазините за търговия на дребно, работата на книжарниците, фризьорските салони и тези за маникюр, сервизите за техническо обслужване на автомобили. Забраняват се също ловът и риболовът.

Забрана за излизане от дома ще бъде в сила от 21,00 ч. до 05,00 ч., която не касае хората, които ходят на работа, и онези, които се нуждаят от медицински услуги. Църквите остават затворени за богомолци, а на Богоявление (6 януари) няма да се организират традиционните водосвети, съобщи правителственият говорител.

С цел борба с разпространението на новия коронавирус на 7 ноември в Гърция бе въведена национална карантина. На 12 ноември бе регистриран "рекорд" от 3316 новозаразени с коронавирус. След това постепенно броят на новите случаи на Ковид-19 започна да намалява, като през последните дни се движи между 300 и 1100.

По данни към петък (1 януари) общият брой на заразените в Гърция е 139 447, а жертвите на болестта са 4881. (БТА)

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 8as

FACEBOOK