Тежка катастрофа отне живота на бебе, Лютви Местан отнел предимството на колата

Снимка: Infomreja.bg

Тежък пътен инцидент със загинало дете и пострадали е станал днес около 13,30 часа в района на село Загорско по главния път към ГКПП „Маказа”.

По първоначални данни при включване в главния път „Фолксваген”, управляван от лидера на ДОСТ - Лютви Местан, се сблъскал с друг лек автомобил, в който пътувало семейство с две деца.

Бебе на 6 месеца е починало, ранени са 9-годишно дете и 28-годишна жена, които в момента са в Спешното отделение на кърджалийската болница.

Мястото на произшествието е отцепено от полиция. Извършва се оглед. Предстои по случая да бъде образувано досъдебно производство, работата по което ще продължи под наблюдението на Окръжна прокуратура - Кърджали, съобщават от МВР.

Извършваме оглед, събираме доказателства, каза Румяна Арнаудова и заяви, че прокуратурата ще приложи равна мяра в случаите, при които се причинява смърт по непредпразливост, пише БГНЕС.

Говорителят на прокуратурата уточни, че Лютви Местан не се ползва с имунитет, тъй като той не е регистриран в ЦИК като кандидат за евродепутат, така че няма пречка за неговото задържане.

Към този момент обаче решението за задържане на Лютви Местан е на МВР, защото не са приключили разпитите, уточни Арнаудова.

На политика му е взета проба за алкохол и наркотици, която е отрицателна. Ще се вземат и кръвни проби. Проби ще бъдат взети и от другия водач.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода a2g

FACEBOOK