Теменужка Петкова хвърли оставка заради сделката за ЧЕЗ

Теменужка Петкова, снимка: БГНЕС, архив

Енергийният министър Теменужка Петкова е депозирала оставката си пред премиера Бойко Борисов. Това съобщи тя преди минути в парламента изненадващо за всички, пише ОFFNews.

Причината за това е сделката за продажбата на ЧЕЗ от семейна пазарджишка фирма. Компанията е малката фирма от Пазарджик - "Инерком груп", която е има три малки соларни мощности и трудно би могла да бъде определена като стратегически инвеститор.

Едноличен собственик на фирмата е Гинка Върбанова, а "Капитал" излезе с информацията, че Петкова е кума на семейството. Пред журналисти в парламента тя отрече да им е кумувала, но призна, че се познават от 20 години.

За да няма спекулации и за да не се замесва името на премиера с грешни интерпретации, Теменужка Петкова депозирала оставката си.

 

КОМЕНТАРИ

Читател15:30 - 23.02.2018
Каква по достойна постъпка бихме очаквали от министър Петкова . ЧЕЗ е чуждестранно дружество което не е зависимо нито от държавата нито от управляващите което е решило да сключи сделка с частното дружество на Гинка Върбанова която пък от своя страна се оказа позната на министърката от 20 години . Сигурен съм че изборът на ЧЕЗ е изненадало и правителството с решението и избора си . Дали Борисов ще приеме оставката на министър Петкова предстои да видим тепърва . Аз лично не бих желал това да се случи защото това е частна зделка извън управлението на държавата която няма и един дял в енергийното дружество защоно царя продаде всичко на ЧЕЗ .
SS12:58 - 23.02.2018
Голям праз че подала оставката.Продаде ЧЕЗ на нейна преятелка, лапна мильоните.............да не са я еба....ли лудите да работи.Прост Народ, толко прост че си заслужава съдбата.
Код за сигурност, въведете кода 9kd

FACEBOOK