Кметът Красимир Герчев се срещна с животновъди от Разлог

Снимки: Община Разлог

Кметът на община Разлог, инж. Красимир Герчев, се срещна с животновъди. Той запозна фермерите с общинската наредба за реда за охрана и опазване на полските имоти и селскостопанската продукция.

На срещата бе разискана и заповедта относно забраната за приемане на животни за пашуване или домуване от други населени места, извън територията на общината. Обсъден бе и въпросът за свободното пускане на животни на републиканската и общинската пътни мрежи, което предизвиква ПТП-та и отстраняването на проблема.

На срещата присъстваха общински служители от отдел „Екология, чистота и земеделие“, както и общинският ветеринарен лекар д-р Снежина Грънчарова и заместник-директорите на ТП „Държавно горско стопанство“, гр. Разлог-инж. Йордан Бангеев, и ТП „Държавно горско стопанство“, с. Елешница“-инж. Васил Адамичин.

Специалистите взеха отношение относно идентификацията на животните и задълженията на животновъдите, съгласно Закона за ветеринарно-медицинската дейност.

Инж. Красимир Герчев подчерта, че ще бъдат прекратявани договори за предоставяне на общински пасища и мери в случай, че бъдат констатирани нарушения от страна на животновъдите и ще бъдат налагани глоби.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 9kd

FACEBOOK