Теленца с бели сърца на челата се родиха във фермата на млад животновъд от Тешево

Снимки: Личен архив

Две теленца близначки с бели сърца на челата се родиха вчера сутринта във фермата на младия животновъд от хаджидимовското село Тешево.

Малките теленца, родени дни преди празника на влюбените, веднага бяха кръстени Валентинки от грижовните им стопани, които не крият радостта си и прекарват почти по цели дни в обора за да им се радват.  

„Вярваме наистина, че това за нас и семейството ни е добра поличба, надяваме през тази година да се сбъднат много от мечтите ни и да осъществим голяма част от плановете си“, сподели животновъдът пред ИНФОМРЕЖА.

Стойчо Секулов е на 34 години и от както се помни се занимава изключително и само със животновъдство. Със съпругата и баща му се грижат за над 200 крави и овце. Освен с малки теленца и кошарата с новородените агънца вече също е пълна.

Младият животновъд споделя, че трудно се гледат толкова много животни, държавата по никакъв начин не стимулира такива като него или ако го прави то, припетите, през които се минава докато се стигне до някакъв вид помощ, са чудовищно трудни. За проекти дори и не иска да мисли, проучвал, правил е опити години наред, но безуспешни.

„Единствено голямата ми любов към животните и това, че на село освен земеделие и животновъдство друго няма какво да работят млади хора като мен и съпругата ми, ни дава стимул, а в града не ни се живее. Въпреки трудностите и денонощната работа сме доволни, обичаме ги и се грижим за тях като за деца, а и те ни се отблагодаряват доволно.

Животинките ни зареждат с положителна енергия и да си призная често предпочитам тяхната компания пред тази на хора които носят негативизъм и завист.

Искам и имам намерение един ден да изградя модерна ферма и да затворя цикъла, но за сега си остава само мечта“, допълва Секулов. 

 

КОМЕНТАРИ

Хад22:15 - 06.02.2018
Браво на тези млади хора. Продължавайте все така. Пожелавам Ви да сте живи и здрави и един ден да се сбъдне мечтата Ви за модерната ферма.
Код за сигурност, въведете кода 8as

FACEBOOK