Осъдиха две "мулета" на алоизмамници в Благоевград

Снимка: Infomreja.bg

В Районната прокуратура в Благоевград е започнало досъдебно производство за извършена телефонна измама.

В резултат на проведените общоиздирвателни мероприятия и действия по разследването е бил установен съучастник в извършване на деянието – Г.Р. С постановление на прокурор същият е бил привлечен в качеството на обвиняем.

За времето от около 9 ч. до 13:30 ч. на 20.07. в Благоевград, в съучастие с неизвестно по делото лице Г.Р. измамил А.Р. На пострадалия било заявено, че след предаване на сумата от 12 000 лева ще бъде извършена животоспасяваща операция на сина му. Според дадените му инструкции, парите следвало да бъдат оставени пред жилищен блок в града на човек, изпратен от „доктора“.

Полицията усоетила по-нататъчните действия на измамника.

Вчера съдът е наложил на обвиняемия мярка за неотклонение „задържане под стража“.

Междувременно е приключило наказателно производство за същото престъпление по внесен в съда обвинителен акт. Подсъдимият Д.Р. от с. Долни Дъбник, обл. Плевен, е бил признат за виновен за извършена телефонна измама по схемата „съдействие на полицията".

Той действал като помагач – в съучастие с неустановени по делото лица – извършители, с цел да набави за себе си и за другиго имотна облага. Д.Р. умишлено улеснил извършителите да измамят двама възрастни мъже.

С влязла в сила осъдителна присъда на първоинстанционния съд на Д.Р. е наложено наказание „Лишаване от свобода“ за срок от две години и осем месеца, което е отложено с изпитателен срок от пет години.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xf

FACEBOOK