8 лица са задържани за масовия бой в центъра на Кюстендил! Издирват убиеца (СНИМКИ)

Един от задържани за масовото меле в Кюстендил, снимки: Infomreja.bg

Участниците в масовото сбиване в центъра на Кюстендил са лица от областния град, село Слокощица и ромския квартал „Изток“. Сигналът за инцидента е постъпил в 7.23 часа тази сутрин. Веднага са изпратени два полицейски екипа, които са предотвратили по нататъшното развитие на инцидента.

Пострадали са 6 лица, едно от тях е починало на място в резултат на прободна рана. Останалите са настанени в Кюстендилската болница. Мъж на 53-години е транспортиран за Пирогов с тежка мозъчно черепна травма, обявви окръжният прокурор на Кюстендил, Камелия Стефанова.

Незабавно след конфликта е уведомен дежурен прокурор от Кюстендил, предприети са процесуални действие в условията на неотложност. По случая е започнато досъдебно производство по член 116, ал. 1, т. 4 от НК.

„Искам да отбележа, че причината за възникването на конфликта е употребата на голямо количество алкохол. Не става въпрос за етническо напрежение“, категорична беше прокурор Стефанова.

До този момент за масовия бой между българи и роми са задържани 8 лица, сред които и криминално проявени.

„Сред пострадалите лица има от български и от ромски произход. Тук, въобще не говорим за напрежение между етносите. Случаят е битов. До този момент няма яснота дали убитият 35-годишен мъж е бил случаен минувач или е участвал в свадата“, отговори на въпрос на ИНФОМРЕЖА директорът на ОДМВР – Кюстендил, комисар Елиан Стамболийски.

В момента се изземат записи от камери в района, разпитват се свидетели. Предстои информацията да бъде анализирана и едва тогава бихме могли да сме категорични за случилото се, обяви още Стамболийски.

По негови думи заведението, в което е възникнал инцидента предстои да бъде проверено изключително прецизно.

„В ромския квартал „Изток“ няма блокада. Един от участниците в инцидента се издирва и поради тази причина там има по-засилено полицейско присъствие. Издирва се именно човекът, който е нанесъл смъртоносния удар на 35-годишния кюстендилец. Той е криминално проявен, от ромски произход, с 3 присъди за нанасяне на телесни повреди“, обяви още Стамболийски.

По време на проверките е иззето и едно газово оръжие от участниците в мелето

Както ИНФОМРЕЖА съобщи, 35-годишен мъж почина след масов бой между българи и роми в центъра на Кюстендил. Инцидентът за масовото меле е подаден малко след 7 часа тази сутрин. Първоначално две компании са празнували в небезизвестното заведение „Иридиум“, когато възниква спор между двама мъже. Последвал е спор и сбиване пред заведението. Стигнало се е до удари с павета и камъни.

От полицията съобщават, че убитият мъж не е криминално проявен и е от български произход.

Предстои днес от 15 часа да се проведе мирен протест в близост до Градския плаж в областния град.

 

ОЩЕ СНИМКИ ВИЖТЕ ВЪВ ФОТО МРЕЖА

 

 

Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 8as

FACEBOOK