Телефони и пари изчезнаха по време на коледния концерт на ОДК в театъра

снимка: infomreja.bg, архив

Кражба на мобилни телефони и пари е станала снощи по време на коледния концерт-спектакъл на ОДК "Ой, Коледо" в драматичния театър в Благоевград.

Към 18.20 часа вчера в полицията е получен сигнал от 56-годишния служител в храма на Мелпомена – Сашо Колев, че някой е преровил всички чанти и дрехи, оставени в съблекалните, докато децата от съставите към ОДК играели на сцената.

От гримьорната, където децата оставили вещите си, са изчезнали 4 мобилни телефона и сумата от 100 лева.

По същото време е открадната и ученическа чанта, оставена без надзор зад кулисите на театъра, в която имало GSM, секретен ключ, фотоапарат и 5 лева.

„Много неприятен инцидент, който помрачи настроението на децата и преподавателите“, коментира директорът на Обединения детски комплекс Мая Дамянкина.

По нейна информация въпросната гримьорна е била заключена по време на концерта, а ключът е бил предоставен на ръководителката на танцов клуб “Карат“ при читалище „Никола Вапцаров“ – Цветанка Гаврилова.

Липсата на пари и вещи била установена от едно от момичетата от танцовия клуб, на което Гаврилова дала ключа да си вземе нещо от помещението.

Въпреки че ключът бил врътнат два пъти, се оказало, че там е влизано и са задигнати вещи на децата.

„Не допускам в кражбата да е замесен служител на театъра. Лично пред мен Сашо Колев даде ключа от гримьорната на преподавателка“, каза пред ИНФОМРЕЖА директорът на театъра Николай Кимчев. Според него кражбата е дело на вътрешен човек.

Той припомни подобен случай от преди години, когато по време на концерт на АУБ в театъра бе изчезнал лаптоп, а по-късно се оказа, че кражбата е извършена от възпитаник на университета.

По случая вече са разпитани служители от театъра, деца и преподаватели от ОДК.

Работата по разкриването на извършителите продължава в Първо РУП – Благоевград.

 

КОМЕНТАРИ

Родител12:25 - 19.12.2012
Не са задигнати от актьори докато репетират, а то деца които са изнасяли представление! Не са оставени без надзор вещите а са били в ЗАКЛЮЧЕНА съблекалня! Тя е отворена с ключ и пак е затворена!!!!!!!!!!!!!!
Код за сигурност, въведете кода 2za

FACEBOOK