Тежка верижна катастрофа блокира магистрала "Тракия"

Снимка: bTV

В платното към Бургас са станали два верижни инцидента и трета катастрофа в платното към София, съобщава bTV. 

Изпратени са общо 12 линейки от Спешна помощ. Броят на ранените нарасна на 14 души, които са закарани в болниците "Св Анна", ИСУЛ, "Софиямед" и Пирогов.

Един от пострадалите е в тежко състояние – с фрактура на четвърти шиен прешлен и тежка неврологична симптоматика, посочиха от здравното министерство. Останалите пострадали са с различни травми на тялото и крайниците, включително счупвания и черепно-мозъчни травми.

Спешните медици от „Пирогов“ са информирани и очакват при тях да пристигне линейка с майка и дете, като единият от пациентите е с черепно-мозъчна травма. Възрастна жена с гръдна травма е приета в противошокова зала в болницата. В ИСУЛ очакват пациент с тежка травма на бедрото.

Според информацията на главния секретар на МВР Младен Маринов в инцидента са участвали близо 40 коли. По думите му има създадена организация за достъп на линейките и маршрути до близките болнични заведения.

Пред журналисти вътрешният министър Валентин Радев посочи, че причината за инцидента е ниска мъгла и горящото от няколко дни сметище.

Според очевидци катастрофата е станала около 6 сутринта, когато в района е имало гъста мъгла.

Образувало се е огромно задръстване и двете платна на "Тракия" са затворени, а на колите се налага да се връщат в аварийната лента. 

Водачите сигнализират още, че близо до пътя има пожар и трудно се диша. 

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода a2g

FACEBOOK