89-годишна жена почина след като я блъсна кола в Благоевград

Снимка: Infomreja.bg

Жената била контактна, отказвала преглед

89-годишна жена почина снощи в реанимацията на МБАЛ-Благоевград след като бе блъсната от автомобил, чийто водач се оказа, че е употребил алкохол.

Сигнал за паднал на пътното платно човек, е подаден в 19.40 ч. снощи от ул. "14-и полк“, жената била в ивицата храсти, разделящи двете пътни платна. Регистрационният номер на лекия автомобил бил паднал на земята.

При пристигането на линейката, възрастната жена казала, че е добре, не иска да постъпи в болница, а да я оставят на място, защото мела пред дома си, който е отключен.

Закарана е в Спешно приемно отделение на МБАЛ, била контактна. Поради влошаване на жизнените показатели към 20.40 ч. е преведена в отделението по реанимация с травма на гръбнака.

Към 22 часа е починала.

Водачът на автомобила  - 58-годишен, движещ се от ж.к. "Еленово" към центъра на града, казал, че не е карал бързо, опитал да избегне жената, пресичащата към разделящата двете платна ивица с храсти, но тя паднала сама на земята. При опита да я избегне, автомобилът се ударил в бордюра между двете платна и предният регистрационен номер паднал.

Пробата с полевия тест на водача обаче е отчела съдържание на алкохол от 1.38 промила.

Предстои аутопсия на починалата възрастна жена, която ще установи причината за смъртта й. На местопроизшествието няма кръв, възможно е тя да е получила инсулт по време пресичането на улицата./ БГНЕС

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода aa6

FACEBOOK